ttomii88 Napisano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Jakos wczoraj mnie natchnelo aby zlozyc rower z czesci, ktore przez dluuugie lata odkladalem do piwnicy gdy modernizowalem rowery. Dzisiaj udalo mi sie złozyc rowerek klasyk na na wyoskiej klasy czesciach sprzed 10-12 lat:D waga zalkowita 11,8kg:)) jednak wystapil istotny problem, a mianowicie: Jak mocniej przydepne to lancuch przeskakuje na kasecie z tym, ze na poczatku jak wyjechalem na rowerze dzialo sie to nagminnie, po przejechaniu kilku km sporadycznie jednak nadal sie zdarza i strasznie mnie to wkurza. Naped sklada sie z samych oldschoolowych czesci: Pzerzutka przod XT, tyl XT, lancuch conajmniej lx, kaseta 9 rzedowa wysoki model, korba LX Wszystkie te czesci odlozone zostaly do piwnicy gdy wymienailem je na nowe z tym, ze w momencie wymo0ntowania z roweru byly jeszcze dobre. Czy jest mozliwosc, ze napedsie jeszcze jako podociera i wsyztsko bedzie ok cyz poprostu kaseta i lancuch przeszly juz swoje i nie nadaja sie do uzytku? Lancuch nie byl nalezycie przechowywany i troche zesztywnial myslicie, ze moze to powodowac przeskakiwanie lancucha na kasecie? Jeszcze jedno pytanie. Wyrylem jeszcze stara korbe LX z wyjechanym najwiekszym blatem. Da sie to jakos reanimowac? podszlifowac zeby? Moze obrocic blat i przkykrecic? czy gdy odwrotnie przykrece to ma szanse to dzialac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 2 Sierpnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Zębatki są w większym stopniu zużyte niż łańcuch - stąd przeskakiwanie. Może się dotrze i przestanie skakać, może nie. Co do zajechanego blatu to go po prostu wymień na nowy/używany nie zniszczony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.