Artursx1 Napisano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Witam ! Dziś po poważnej glebie wykrzywiłem tytanowe pręty w siodle . Da radę to naprawić ? Zamieszam fotki : http://img687.imageshack.us/gal.php?g=zdjcie0386y.jpg Z góry dzięki za odpowiedź , nie rozpisałem się zabardzo bo ciężko mi pisać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RATM Napisano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Nie działa zdjęcie. Ja siodło prostowałem dwa razy. Raz odwróciłem rower, nadepnąłem nogami na siodło i ciągnąłem cały rower do góry, a innym razem ktoś mi trzymał rower, a ja za siodło ciągnąłem do góry. Jeszcze zależy jak się wygięło. Nie wiem, bo zdjęcie nie śmiga. EDIT: ok, już sobie wyedytowałem link i działa. Moim zdaniem możesz wkręcić w imadło, duże kombinery, albo coś tego pokroju i możesz próbować uzyskać pierwotny kształt, choć może być ciężko jeśli są tytanowe. Może na gorąco ? Podgrzej palnikiem. Wiadomo, że do ideału nie doprowadzisz, ale może uda Ci się dojść do stanu używalności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 2 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Zamieszczam tak foto bo imageshack coś mi nie hula . Siodło ma wygięty 1 pręt . Mam jeszcze 2 foto ale przekroczyłem limit w załączniku . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 O kurka tak wygiętego siodła to ja jeszcze nie widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.