Skocz do zawartości

[rower] Sign DS czy używka

turs0n

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Co lepiej by kupić: Krossa SIGN DS1 czy jakąs używkę w tej cenie. Jeśli to drugie, to proszę o propozycje.

Moje parametry: 180cm, 63kg

Przeznaczenie: lekkie skakanie i wygłupy

Napisano

Może źle opisałem trochę: dirtu to nie mam gdzie uprawiać, co najwyżej jakieś wyskoki z górek, a poza tym wheelie itd

musi mieć

+amor

+przerzutki

+w miarę dobry, żeby można bylo przejechac sie na małą przejażdżkę, czyli bardziej cos w stylu DSa, a nie streetówki

Napisano

Sign nie jest zły ale miałem namyśli to że można kupić w podobnej cenie mało używany sprzęt

i o dużo lepszy  http://allegro.pl/it...uro_zobacz.html

wygląda ok jak nowy

CO ??!!  " Dużo lepszy sprzęt " ? powiem tak : buahahaha .... Duro triple to taki gniot i to jest niby dobre ?  

Kup używkę z jakimś amorem z tłumieniem najlepiej marzocchiem lub rock Shoxem ewentualnie manitou . I zdefiniuj skakanie  .

Napisano

Bunny hop, jakiś wyskok z przypadkowej góreczki. Szaleństwo do wyszalenia. Nie jakieś hopy z wyskokiem na metr. Amatorem jestem

Napisano

Takie pytanie dodatkowo, zainteresowałem się SIGNEM DS 2, czy jakoś pod koniec sierpnia może jego cena zejść? Czytałem, że dużo lepszy od DS 1, ale cena teraz aż 1999zł na Allegro, tydzień temu był nawet za 1599. Czy do 1300zł może zejść?

Chyba jednak mnie tylko nowy sprzęt interesuje, nie ufam takim używanym bez możliwości obejrzenia na miejscu

Napisano

W pojutrze wyjeżdżam i za 2 tygodnie będę, to wtedy ostatecznie rozejrzę na Allegro, jak nie to biorę SIGN DS 1

Jeszcze jedno. Chyba, że lepsze będzie wstrzymanie się i kupno na przyszły rok sign ds2, może zejść dużo z ceny ?

Napisano

Czytając na róznych forach posty z kwietnia maja br. wyczytałem że ten rocznik kosztował wtedy (przed sezonem) 1499zł nawet

Napisano

Nie potrzebny mi kask i ochraniacze. Wiem co to kask, bo jeżdże motorem i nigdy bez niego nie wsiadłem, ale nie skaczę żeby był mi potrzebny.

I tak na razie nie mam roweru :)

Napisano

Co byś zrobił na moim miejscu: kupił teraz DS1 i cieszył się jazdą póki wakacje, czy poczekał do końca sezonu i kupił DS2?

Napisano

Nie sprzęt czyni zawodnika a umiejętności  . Teraz masz czas na naukę , pojeździsz na DS1 i potem zmodernizujesz ją . I kup kask , można uniknąć wielu nieprzyjemności .

Napisano

Tak Tiagra , przerzutki szosowe dobrze się w DH sprawdzają - SS i mocne sprężyny dobrze napinają no i są dość solidne . Leader Fox taki dość nietypowy ,ale na początek to świetny sprzęt . 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...