mudia Napisano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Lewe łożysko w korbie przestało się obracać. Po wykręceniu miski i zdjęciu zewnętrznych, plastikowych uszczelnień pozostało mi tylko wyjęcie łożyska z miski i poszukiwanie zamiennika. Problem w tym, że nie wiem jak mam wyjąć stare łożysko nie uszkadzając aluminiowej miski. Czy może ktoś dokładnie opisać, jak tego dokonać przy użyciu popularnych narzędzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Welniak Napisano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Możesz wybić łożyska używając, śrubokręta płaskiego, dłuta, przecinaka, ewentualnie możesz z drewna wyciąć stempel. Oczywiście miski musisz najpierw osadzić w imadle, podkładając między szczęki imadła a miski jakąś gumę, np. starą dętkę, itp. Jak chcesz obrazki to w necie jest sporo poradników jak wykonać tę operację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 2 Sierpnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Popatrz tutaj: http://news.bikeworl...y.lo%C5%BCyska/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lopek77 Napisano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Lewe łożysko w korbie przestało się obracać. Po wykręceniu miski i zdjęciu zewnętrznych, plastikowych uszczelnień pozostało mi tylko wyjęcie łożyska z miski i poszukiwanie zamiennika. Problem w tym, że nie wiem jak mam wyjąć stare łożysko nie uszkadzając aluminiowej miski. Czy może ktoś dokładnie opisać, jak tego dokonać przy użyciu popularnych narzędzi. Na obudowie jest wyraznie napisane - nie rozkrecac / otwierac i ze nie jest to serwisowalna czesc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 18 Czerwca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Na obudowie jest wyraznie napisane - nie rozkrecac / otwierac i ze nie jest to serwisowalna czesc... Archeologie uprawiasz, zobacz jaka jest data poprzedniego posta to po pierwsze. I nie masz racji to po drugie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P3NNY Napisano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Na obudowie jest wyraznie napisane ...jak Filip z konopii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.