Skocz do zawartości

[Korba] Jak wymienić łożyska w Shimano m582

mudia

Rekomendowane odpowiedzi

Lewe łożysko w korbie przestało się obracać. Po wykręceniu miski i zdjęciu zewnętrznych, plastikowych uszczelnień pozostało mi tylko wyjęcie łożyska z miski i poszukiwanie zamiennika. Problem w tym, że nie wiem jak mam wyjąć stare łożysko nie uszkadzając aluminiowej miski.

Czy może ktoś dokładnie opisać, jak tego dokonać przy użyciu popularnych narzędzi.

Możesz wybić łożyska używając, śrubokręta płaskiego, dłuta, przecinaka, ewentualnie możesz z drewna wyciąć stempel. Oczywiście miski musisz najpierw osadzić w imadle, podkładając między szczęki imadła a miski jakąś gumę, np. starą dętkę, itp. Jak chcesz obrazki to w necie jest sporo poradników jak wykonać tę operację.

• 10 miesięcy temu...

Lewe łożysko w korbie przestało się obracać. Po wykręceniu miski i zdjęciu zewnętrznych, plastikowych uszczelnień pozostało mi tylko wyjęcie łożyska z miski i poszukiwanie zamiennika. Problem w tym, że nie wiem jak mam wyjąć stare łożysko nie uszkadzając aluminiowej miski.

Czy może ktoś dokładnie opisać, jak tego dokonać przy użyciu popularnych narzędzi.

Na obudowie jest wyraznie napisane - nie rozkrecac / otwierac i ze nie jest to serwisowalna czesc...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...