lukas85 Napisano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 W mojej szosowce też takie stukanie wystepowalo (tzn z okolic suportu), czy pedalowalem czy nie. Obwinialem lozyska w suporcie. W koncu wyjalem sztyce wyczyscilem, rure podsiodlowa tez wyczyscilem i problem zniknal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revansan Napisano 4 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 A jak to się czyści? Bo nigdy tego nie robiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas85 Napisano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Zwyczajnie szmata cala sztyce, rure podsiodlowa tez wyczysc np wciskajac szmate do srodka i krecac. W moim przypadku wystarczylo ziarenko piasku i znow stukanie sie zaczynalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Można wyczyścić i delikatnie nasmarować smarem , aby nie piszczała i aby efekt dłużej się utrzymał . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revansan Napisano 4 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Zrobiłem tak i nadal stuka:/ To było do przewidzenia gdyż nawet jak staje na pedały to stuka:/ No nic jak wrócę z wyjazdu kupie nowy łańcuch może to pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revansan Napisano 9 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 VICTORY! Byłem dziś u mechanika i naprawił problem! Dał smar na gwinty od pedałów i dokręcił śrubę korbową i problem znikną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gepard Napisano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 Dobra rada dla wszystkich, którzy mają kłopoty z dziwnymi dzwiękami. Sprawdzić zamontowanie światełek odblaskowych na szprychach! Jak są poluzowane to hałasują jak łożysko z pomielonymi kulkami. Dzwięk pojawia się w momencie, gdy koło przyspiesza, czyli w momencie naciskania na pedały! Jeżeli problem występuje jednocześnie w przednim i w tylnym kole, to może się wydawać, że dżwięk dochodzi z okolic suportu :-) Kiedyś miałem coś takiego i dopiero po tygodniu rozgryzłem, co jest grane. Hehe, napiszcie czy pomogło, jestem ciekaw :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.