Gość archemin Napisano 1 Sierpnia 2010 Napisano 1 Sierpnia 2010 Siema! Mam Gianta Brass 2. I od niedawna mam z nim mamy problem. W czasie jazdy, gdy nie kręcę korbą często spada łańcuch. Wygląda to jakby haczył wolnobieg. Łańcuch spada na przy korbie i się blokuje. Nie wiecie co z tym zrobić?
Artursx1 Napisano 4 Sierpnia 2010 Napisano 4 Sierpnia 2010 Zamontować napinacz , koszt za średniej klasy od 120 zł a łańcuch nie spadnie nigdy . Łańcuch też możesz mieć za długi , warto skrócić .
archemin Napisano 5 Sierpnia 2010 Napisano 5 Sierpnia 2010 Sęk w tym, że napinacz jest już zamontowany. I nie wydaje mi się żeby była to też kwestia łańcucha za długiego. Wygląda to tak, że wolnobieg momentami haczy i podaje łańcuch do przodu, a korba się w tym momencie nie kręci i łańcuch spada z przedniej zębatki. Nie wiem czy coś takiego jest możliwe, ale tak to wygląda.
Pytanie
Gość archemin
Siema! Mam Gianta Brass 2. I od niedawna mam z nim mamy problem. W czasie jazdy, gdy nie kręcę korbą często spada łańcuch. Wygląda to jakby haczył wolnobieg. Łańcuch spada na przy korbie i się blokuje. Nie wiecie co z tym zrobić?
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.