karczulionio Napisano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Chciałem odkręcić korbę, do tego zakupiłem specjalny klucz(taki) + klucz płaski 14 + imbus. Odkręciłem ta pierwsza śrubę imbusem, potem w to miejsce wkręciłem ten specjalny klucz, tzn jego grubszy element, gdy poczułem opór, zacząłem wkręcać ten wewnętrzny cieki element, doszedł do końca, poprawiłem kluczem 14 i tu pojawił się problem. Wg mnie ten wewnętrzny element klucza do korb, jest zbyt szeroki, nie mieści się do tej "dziury w dziurze" w korbie(korba suntour). Możliwe że klucz nie pasuje, i są innych rozmiarów? Nie jest koniecznym, aby wewnętrzny element klucza do korby wkręcił się w "dziure w dziurze"? albo jeszcze jakaś inna ewentualność? Dodam jeszcze, ze w odkręcanie nie włożyłem całej siły, może po prostu za słabo kręciłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holdegron Napisano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Ta cieńsza część klucza nie ma wchodzić do dziury po śrubie tylko ma się oprzeć o czoło osi i zepchnąć korbę. Pytanie - Twoja korba to kwadrat czy ISIS ? Do ISIS/Octalink klucz musi mieć nico większą średnicę. Pytanie dodatkowe - czy ten klucz ma na końcu cieńszej części taka nakładkę aby nie niszczyć osi ? Bob Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karczulionio Napisano 1 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Udało się, dzięki za pomoc , po prostu do odkręcenia potrzebna była ogromna siła, na youtubie gość ściągnął to dwoma palcami, ja musiałem zaprzeć ramie korby całym ciałem, a nogą popchnąłem klucz i ledwo poszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.