Skocz do zawartości

[Ból w nodze] po pedałowaniu

Pytko

Rekomendowane odpowiedzi

20 km na pełnym koksie. I proszę.... mam ból nogi w pewnym miejscu. Nawet nie wiem jak to się nazywa, ale to jest z tyłu kolana.(hehe tak jak plecy do klaty) Pierwszy raz tak miałem po rajdzie weekendowym(250 km w 3 dni z bagażem namiotem więc nie było lekko). Drugi raz tak miałem po wycieczce jednodniowej 90 km. Teraz mam tak po każdym rowerze. Boli mnie to bardzo podobnie jak przy naciągnięciu, choć troszeczkę inaczej. Jak by mi się coś przestawiało w nodze....

Nie jest to zależne od wysokości siodełka(mam tak tylko w prawej nodze a obie mam równej długości...) Obniżyłem też by przetestować i nic nie wyszło .. nic nie dało. Miał ktoś coś takiego? Jak to wyleczyć?

Z mocno lakonicznego opisu można wywnioskować, że masz uszkodzoną jakąś strukturę miękką- czyli ścięgno, przyczep mięśnia lub jego brzusiec...Geneza jego powstania też na to wskazuje...Pytanie jakie miejsce, jaka dokładnie struktura i jaki stopień uszkodzenia. Bez bliższego zapoznania organoleptycznego nie da rady. Konieczna jest wizyta u dobrego lekarza sportowego. Jedno jest pewne, bez przerwy w jeżdżeniu się niestety nie obejdzie (takie mam przeczucie)- Potem nadejdzie czas na pytanie, dlaczego to się stało i co jest tego powodem....aby temu zapobiec w przyszłości (sposób pedałowania, ustawienie nóg, bloków etc)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...