exist Napisano 31 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Witam, Wczoraj jeździłem na rowerze dość intensywnie po 3 tyg. przerwie, wieczorem miałem gorączkę, bolały mnie mięśnie i węzły chłonne. Dzień po, ból mięśni minął, ale węzły nadal bolą. Do tego mam wysoki puls w spoczynku (100 ud./min). Co to może być? Gdy jeździłem po lasach było mi zimno, może oziębiłem się za bardzo? Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sathgart Napisano 31 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Pewnie umierasz na raka Możliwości są tysiące, najpewniejsza to to, że przesadziłeś. Podwyższona temperatura po treningu to normalna rzecz, tak samo bóle głowy, mięśni itd. Jaka temperatura? Węzły powiększone? Jeśli bolą, jest dobrze. Poczekaj kilka dni, potem idź do lekarza. Chociaż pewnie potraktuje cię standardowo, czyli zajrzy do gardła, popyta, osłucha płuca i przepisze antybiotyk Bez badań nie zgadzaj się na antybiotykoterapię, przeziębienia i tak nie wyleczysz, a nasze organizmy, wbrew pozorom, są bardzo silne i z większością chorób radzą sobie doskonale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exist Napisano 31 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Miałem 38,5 stopni wczoraj wieczorem. Dzisiaj 37. Chyba osłabiłem się i podejrzewam że to nawrót anginy (miałem m-c). Nie wiem czy to nie migdały, ale te kulki po prawej i lewej stronie bolą jak je dotykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eper Napisano 31 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Pewnie umierasz na raka nie ma to jak wspanialy zart na poziomie... sorry, ale nie moglem sie powstrzymac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 31 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Nie dziw się, że po nagłym wypadzie na rower, po miesięcznej absencji będziesz w dobrej formie. Dzisiejsze osłabienie jest już jednak niepokojące. Przeczekaj 1-2dni. Jeśli stan się pogorszy to idź do lekarza. Jak Sathgart napisał, nie bierz antybiotyków! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 31 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Jeżeli się przeziębiłeś to raczej normalne, że jesteś osłabiony, puls idzie w górę. BTW. kolega parę dni temu zachorował - angina. Aktualnie też mam gorączkę i podobne objawy. Jak dla mnie - taki okres. Raz ciepło, raz zimno. Lepiej odpuść sobie jazdę na kilka dni (wiem, łatwo nie jest) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.