Skocz do zawartości

[gripy] KCNC

HTHT

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

czy ktoś miał już styczność/testował gripy KCNC EVA Foam? Interesuje mnie ich twardość, rozmiar (szerokość/średnica zewnętrzna), wrażenia z użytkowania. Może jakieś porównanie z konkurencją, np. Bontrager XXX Lite? Z góry dzięki za pomoc.

kcnc_grips_parent.jpg

http://www.sklep.bikestacja.pl/index.php?cPath=152_317

pozdrawiam,

HTHT

Dzisiaj dostałem takie gripy czarne przyjemne w dotyku ciężko je opisać wiadomo gąbka lekka nie jest za twarda ani za miękka powiem ze są miększe od author maja bardziej ergonomiczny kształt myślałem ze są całe takie sześciokątne ale się myliłem są tylko do połowy tak jak by wyprofilowane, tak jak kąty lekko ściśniętej reki i dopasowane do palców reszta jest zaokrąglona czyli pod cześć reszty dłoni przez to nie pije tak jak reszta sześciokątów pełnych dobrze podpiera dłonie na kierownicy podobny materiał zauważyłem w podkładkach do butów lepszych sportowych sam mam coś podobnego w swoich scottach, ale przez mechaniczne obrabiane gripów maja na powierzchni taki przyjemny meszek jak welur coś w tym stylu. Ciężko wchodzą na kierę (ritchey) moja jest matowa nie obracają się. Słaby punkt ciężkie korki masywnie zrobione dla minie korzystnie bo inne zawsze bardzo szybko poległy. Zobaczymy jak będą wyglądać po większym przebiegu.

Weź wrzuć parę zdjęć jak się prezentują na kierze B)

Piszesz, że mają zew. powłokę jak welur, może być ciekawie i wreszcie jest jakaś alternatywa dla neoprenowych Ritchey'ów.

Wreszcie? Dla mnie alternatywą jest Bontrager XXX Light. Są dużo lżejsze (połowę) i równie przyjemne w użytkowaniu.

http://picasaweb.google.pl/michon.maciek/Rower2010#5501989476801324450

Czy ten chwyt nie powinien być po drugiej stronie kierownicy? Tak aby był do przeczytania jak się stoi naprzeciwko roweru. Bo tak do góry nogami... Dziwnie :) Ogólnie bardzo ładne chwyty, tylko nie podoba mi się ten rowek :/ A jak jazda w rękawiczkach/bez?

Czy ten chwyt nie powinien być po drugiej stronie kierownicy? Tak aby był do przeczytania jak się stoi naprzeciwko roweru. Bo tak do góry nogami... Dziwnie :icon_wink: Ogólnie bardzo ładne chwyty, tylko nie podoba mi się ten rowek :/ A jak jazda w rękawiczkach/bez?

Inaczej chyb nie da się ich założyć bo tez się zastanawiałem nad tymi napisami ale jak by były na odwrót to one były by pod spodem a wtedy to już ... chodzi ci o te po bokach rzecz gustu zawsze można zrobić cięcie :)

ja śmigam bez rękawiczek bo zgubiłem ;) na razie good

• 2 tygodnie później...

Jakiś czas temu zaopatrzyłem się w czarny komplet. Waga wskazuje 12g, 18g z korkami (niedawno bikestacja zmieniła info o realnej masie z 9g na 11g :icon_lol: Obwód zewnętrzny większy niż w XXX, trochę węższe, lepiej wyprofilowane i przyjemniejsze w dotyku, mniej podatne na obracanie się na kierownicy. Polecam.

• 3 tygodnie później...

Ja jestem pozytywnie zaskoczony tymi gripami. Czyści się je łatwo wilgotną szmatką (mam czarną wersję). Trochę się obawiałem o wygodę, szczególnie że jeżdżę bez rękawiczek, ale jest ok. Są dosyć twarde, na tyle, że dłoń się nie zapada, do tego mają odrobinę większą średnicę niż moje stare "gumiaki". Jedyna ich wada to kręcenie się na kierownicy. Na szczęście się z niej nie zsuwają. Waga w moim przypadku to 13 g bez korków, z korkami 18 g.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...