Skocz do zawartości

[rower]giant youkon, wheeler pro 900, kross level a2

Malimox

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam

mam taki problem bo nie wiem jaki rower kupić zastanawiam się pomiędzy:

-giant youkon

-kross level a2

-wheeler pro 900

Jeżdżę 60%asfalt 40% las

proszę o pomoc

Napisano

Zastanów się, czy rower MTB, to w Twoim przypadku dobry wybór. Zależy jak wyglądają ścieżki w tym "40%, lesie" po którym chcesz jeździć, asfalt nie pozostawia wątpliwości. Sugeruję zastanowić się nad rowerem crossowym (szybciej, bardziej komfortowo, lżej). No chyba, że w tym lesie będzie dużo piachu, korzeni, kamieni itd., wówczas z podanych to chyba Kross.

Napisano

Żebyśmy rzetelnie odpowiedzieli musiałbyś podać linki do specyfikacji i ceny tych rowerów. Ale na pierwszy rzut oka wygra Level A2 - przoduje wśród rowerów za 1,2-1,5 tys. zł. To znaczy ma najlepszy osprzęt, co przekłada się na tak zwany bardzo dobry stosunek ceny do jakości.

Jeżeli, aż 60% to asfalt to może lepszym wyborem byłby rower typu Cross? Pytanie jak bardzo wymagający jest ten las? Czy to są po prostu szutrowe ścieżki czy coś więcej?

Napisano

Jeżdżę po trasach średniego typu trochę tam korzeni,piasku,dziur,gór,pagórków (w bażantarni w Elblągu)

A jeszcze mi powiedzcie czy kross jest dobrą firmą i czy ją chwalą ??????

*tu jest kross:

Mój odnośnik

*tu jest wheeler:

Mój odnośnik

*tu jest giant:

Nie mogę znaleźć jakiejś dobrej strony z tym rowerem ale pytałem się gościa w sklepie to ma no wprost identyczny osprzęt jak wheeler .

Wszystkie te rowery kosztują około 1700 zł

Napisano

Witam

Z tych trzech rowerów bez wątpienia najlepszym będzie KROSS A2 XT rocznik- wiadomo 2009

Rowerek o bardzo dobrym osprzęcie jak za tą cenę.

Sam go posiadam od ponad miesiąca przejechałem już 500kmi rzeczywiście sprawuje się super- duży komfort jazdy.

Tu link:

http://allegro.pl/item1169036005_rower_kross_level_a2_deore_xt_disc_bmk_moto.html

Podaj jeszcze twoje parametry to dobierzemy ramę.

Pozdrawiam i polecam

Napisano

Witam

Z tych trzech rowerów bez wątpienia najlepszym będzie KROSS A2 XT rocznik- wiadomo 2009

Dlaczego akurat 2009 rok ???

Napisano

witam

Kupiłem sobie levela a2 i jestem zadowolony. Tylko jest jedna rzecz:

Jak jadę np.na przerzutce(3 z przodu i 4 z tyłu)i jadę z pewną prędkością i momentalnie przyspieszę to tak jakby łańcuch przeskakiwał na zębatce.

Nie wiem czy to wina że jest wrzucona za niska przerzutka z tyłu czy to kwestia rozjechania łańcucha.Jestem zielony jeśli chodzi o rowery więc proszę o pomoc!!!

sory że dodałem tu te pytanie ale dopiero zauważyłem że to nie w tym dziale

Napisano

Dlaczego akurat 2009 rok ???

Bo ma troszkę lepszy amor od tego 2010 i taniej go można dostać. Jest jeszcze 2008 na allegro z też dobrym osprzętem, ale tylko w rozmiarach 17".

Napisano

witam

Kupiłem sobie levela a2 i jestem zadowolony. Tylko jest jedna rzecz:

Jak jadę np.na przerzutce(3 z przodu i 4 z tyłu)i jadę z pewną prędkością i momentalnie przyspieszę to tak jakby łańcuch przeskakiwał na zębatce.

Nie wiem czy to wina że jest wrzucona za niska przerzutka z tyłu czy to kwestia rozjechania łańcucha.Jestem zielony jeśli chodzi o rowery więc proszę o pomoc!!!

sory że dodałem tu te pytanie ale dopiero zauważyłem że to nie w tym dziale

Stary zajedziesz ten rower tzn napęd w miesiąc !!!

Przeskakuje ci bo n ie jeździ się na takich biegach

Jeździ się na takich konfiguracjach:

Jeżeli z przodu 1 to tył: 1,2,3 max

Jeżeli z przodu 2 to tył: 4,5,6 max

Jeżeli z przodu 3 to tył: 6,7,8 max

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...