piateks Napisano 30 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Ktoś byłby chętny właściwie to na kilkugodzinną jazdę po trochę większych górkach niż mamy tu na Mazowszu? Wyjazd wchodzi w grę tylko 2.08 czyli najbliższy poniedziałek. Niestety inne terminy mi nie bardzo pasują. Zamierzam wyjechać rano pociągiem z wawy (koło 7mej) by się udać do Radomia (tam jesteśmy koło 9tej). I dalej już rowerami na południe w kierunku Kielc zahaczając o pętlę Świętokrzyską (Nowa Słupia) i troszkę się w tych okolicach pokręcimy. Następnie pojedziemy w kierunku Kielc lub do Skarżyska - Kamiennej. Prawdopodobnie lepiej będzie do Skarżyska bo ku mojemu zaskoczeniu jest większa ilość pociągów do wawy niż z Kielc. W Skarżysku planuje być koło 15-16 skąd spokojnie czekamy na pociąg do wawy. Bilet ulgowy/studencki w obie strony to będzie koszt koło 30 zł (licząc z rowerami). Mam rower MTB z oponami szosowymi. Tempo na płaskim będę chciał trzymać koło 30 km/h ale dostosuje się jeśli będę musiał jechać ciutkę wolniej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 31 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 to miałaby być jazda szosowa?? Też sie wybieram któregoś dnia w góry świętokrzyskie ale myslalem o 2 dniach. Tzn wyjazd jednaego dnia popołudniu, dojazd do Nowej Słupi tam nocleg w schronisku albo pod namiotem, potem mam taka traske terenowa przez Święty Krzyż, łysice i bodzentyn (ok 70km po górach) i poznym popoludniem powrót pociagiem do Warszawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piateks Napisano 1 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Tak, wyłącznie jazda szosowa. Nie liczyłem tego dokładnie ale coś koło 150 km pewnie by wyszło. Ruszamy rano i wracamy po południem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.