Skocz do zawartości

[wypad] 2.08 Jednodniowy wyjazd w góry świętokrzyskie

piateks

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś byłby chętny właściwie to na kilkugodzinną jazdę po trochę większych górkach niż mamy tu na Mazowszu? :P Wyjazd wchodzi w grę tylko 2.08 czyli najbliższy poniedziałek. Niestety inne terminy mi nie bardzo pasują.

Zamierzam wyjechać rano pociągiem z wawy (koło 7mej) by się udać do Radomia (tam jesteśmy koło 9tej). I dalej już rowerami na południe w kierunku Kielc zahaczając o pętlę Świętokrzyską (Nowa Słupia) i troszkę się w tych okolicach pokręcimy. Następnie pojedziemy w kierunku Kielc lub do Skarżyska - Kamiennej. Prawdopodobnie lepiej będzie do Skarżyska bo ku mojemu zaskoczeniu jest większa ilość pociągów do wawy niż z Kielc. W Skarżysku planuje być koło 15-16 skąd spokojnie czekamy na pociąg do wawy.

Bilet ulgowy/studencki w obie strony to będzie koszt koło 30 zł (licząc z rowerami).

Mam rower MTB z oponami szosowymi. Tempo na płaskim będę chciał trzymać koło 30 km/h ale dostosuje się jeśli będę musiał jechać ciutkę wolniej :P.

to miałaby być jazda szosowa?? Też sie wybieram któregoś dnia w góry świętokrzyskie ale myslalem o 2 dniach. Tzn wyjazd jednaego dnia popołudniu, dojazd do Nowej Słupi tam nocleg w schronisku albo pod namiotem, potem mam taka traske terenowa przez Święty Krzyż, łysice i bodzentyn (ok 70km po górach) i poznym popoludniem powrót pociagiem do Warszawy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...