Skocz do zawartości

[rower] Rower do 1400 zł do XC

miszu268

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! Poszukuję niedrogiego roweru na leśne ścieżki oraz drogi asfaltowe. Mój budżet to około 1400 zł. Zastanawiam się pomiędzy Krossem A2 V brake, Giantem Yukonem i krossem Hexagonem V6 2010. Który z nich bedzie najlepszy. Pozdrawiam i proszę o szybką odp :icon_wink:

Napisano

Najlepszy z nich będzie ten rowerek: http://allegro.pl/item1169036005_rower_kross_level_a2_deore_xt_disc_bmk_moto.html

Nie kupuj z v-kami bo w tamtym masz przerzutkę tył Alivio, a tu masz hydrauliki(jak na tą cenę to dobre) i przerzutkę tył o dwie klasy lepszą od Alivio czyli Shimano Deore XT Shadow- najlepszy model oczywiście 2009 rocznik.

Broń boże nie bierz z 2010r !!!

pozdrawiam i polecam

Napisano

Dasz rade, ale w sklepie internetowym, z resztą bardzo dobrym sklepie:

http://www.mudserwis.com/kross-level-a2-xt-2009-21-ostatnie-sztuki-p-61.html

Ale ja bym kupił ten a allegro, sam kupiłem przez allegro ten rower i wszystko super.

Zamówiłem i na następny dzień miałem go w domu, gość kurierem przywiózł, zobaczyłem, rozpakowałem rowerek, wszystko sprawdziłem, później zapłaciłem ;] Także to jest pewne, nic się nie bój.

A tak w sklepie stacjonarnym to wątpię czy go znajdziesz... Także się nie zastanawiaj tylko bierz

Napisz tylko ile masz wzrostu to dobierzemy rozmiar ramy

pozdrawiam

Napisano

Mam 180cm i waże 75 kg.

PS A jak ten kolorek wygląda? Nie widać brudu na ramie zbyt mocno? Mówiąc szczerze (choc wiem, że kolor w rowerze nie jest najważniejszy) bardziej odpowiadałby mi czarny, a nie wiem czy w tym sklepie mają. I jeszcze jedna sprawa- ten A2 z 2010 lub hexagon v6 2010 są dużo gorsze ? Pytam, bo je mam praktcznie pod rąką ;) Pozdrawiam !

Napisano

Dokładnie z tym brudem ;] hehe,a tak poważnie to rowerek pod względem kolorystyki prezentuje się super !!!

A jeśli chodzi o porównanie z rocznikiem 2010 i Hexagonem v6 to nie ma co porównywać !!!

Bije te obydwa rowerki na głowę szczególnie Hexagona- i cena bardzo przystępna A2 2009r.

A jeśli chodzi o rozmiar ramy to przydała by ci się 19 cali- najlepsza

Chyba że byś dał radę na upartego 21 ale polecam 19'' Tu link:

http://coolbike.pl/index.php?main_page=rower_info&products_id=832

pozdrawiam

Napisano

Problem w tym, że na coolbike'u jest 200 zł drożej, a to znacznie wykracza poza mój budżet. Na allegro mają tylko 17", a to jednak znacznie za mała. Mam teraz kompletny mentlik w głowie, trochę mi ten kross w głowie namieszał, bo faktycznie z tego co patrzę i porównuję to jego osprzęt wypada świetnie. Pozdrawiam !

Napisano

Stary dlatego wypada drożej tam o 200zł bo tych rowerów na ramie 19 zostało już bardzo niewiele o ile w ogóle zostały, ale podejrzewam że jeszcze powinny jakieś być...

Napisz może do tego sklepu albo zadzwoń i spróbuj coś utargować, jeśli nic nie dasz rady to i tak wg mnie warto kupić rowerek bo sam go posiadam i mam już przejechane ok. 500km i sprawuje się naprawdę super!!!!

A jak nie będą mieli na 19 to weź 21 jakoś się przyzwyczaisz ;] najwyżej urośniesz '

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...