Skocz do zawartości

[hamulce] "zwieksz sile hamulca"

piotrek2703

Rekomendowane odpowiedzi

Teoretycznie ma to sens. Teoretycznie, powtarzam. Myślę, że ma to za zadanie zapobiegać zagotowaniu się płynu w układzie hamulcowym poprzez zwiększenie jego objętości. Z drugiej zaś strony, magnetyzery zmniejszają zużycie paliwa. Teoretycznie, bo w praktyce nie bardzo. Ja bym tego nie nabył.

Mi się wydaje że takie ustrojstwo nie zwiększy siły bezpośrednio , tylko ograniczy grzanie hamulca ( zagotowanie )co wpłynie na dłuższy czas hamowania z pełną mocą ( jeżdżący DH wiedzą ocb , kiedy hebel pod koniec zjazdu gotuje się i nie hamuje ) . W teście na dh-z wypadł słabo , bo był testowany na saincie m810 , którego bardzo bardzo bardzo ciężko zagotować ( mi się nie udało , a próbowałem z górki na ciągłej modulacji ) . W tańszych shimano może by to coś dawało , wolniej by się gotował , ale po dołożeniu 50 zł możemy przejść na wyższą grupę osprzętu .

Pierwsza sprawa to taka, że będzie bardzo "wygodnie" wymienić klocki wyciągane do góry mając to ustrojstwo. Co do zagotowania to teoretycznie to powinno pomóc bo jest więcej płynu. Na 100% nie ma absolutnie żadnego wpływu na siłę hamulca -jak zwykle bełkot aukcyjny. Wygląda to fatalnie :devil:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...