Skocz do zawartości

[Licznik] Licznik rowerowy a płaskie szprychy?

BadMax

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

zmieniłem ostatnio kółka w rowerze na Mavic crossride, w których to kółkach mam płaskie szprychy.

Pytanie do użytkowników - które liczniki mają takie mocowanie magnesu na szprychy, że bez problemu je założę u siebie?

Pozdrawiam,

MG

Napisano

ja w swoim poprzednim rowerze też miałem płaskie szprychy. Założyłem zwykły licznik od sigmy. jedyne co trzeba było dodatkowo zrobić to owinąć szprychę taśmą izolacyjną żeby ją pogrubić. Potem na to miejsca założyłem magnes - jeździłem tak 5 lat i nic się nie działo wiec możesz chyba spokojnie kupić taki licznik jaki Ci się podoba bez obaw o mocowanie :)

Napisano

Zależy. O ile magnez starych sigm bez problemu, to nowe 2010 mają całkiem inny magnez. U kolegi na shimanowskich WH-505 (płaskie szprychy) nie dało rady zamontować i zamontował jakiś inny.

Napisano

A miał ktoś styczność z licznikiem Sigma BC 1009 STS? Da radę na płaskie szprychy? Bo to najtańszy licznik sigmy z systemem sts :icon_wink:

Napisano

Ok info la innych - kupiłem licznik Sigma BC 1009 STS i bez problemów magnes mocuje się na płaską szprychę.

pzdr

Napisano

Ja polecam licznik Kelly's KCC 13. Posiada on magnes na okrągłe i płaskie szprychy i jest jednym z najtańszych i bardzo dobrych liczników. Sam go posiadam od 3 dni i jestem bardzo zadowolony :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...