matis1906 Napisano 29 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Witajcie Krótko i na temat. Która kaseta 8 rzędowa będzie najlepsza pod łańcuch Sram PC-830 a ) Sram PG-820 b ) Sram PG-830 c ) Shiamno HG-40 ?? Cenowo wypadają podobnie Chodzi mi o wagę i o to by dobrze współpracowała z łańcuchem Pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 29 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Witaj, Wszystko o SRAM: http://www.harfa-harryson.com.pl/new/strony-firmowe/sram.php5 Będąc zwolennikiem napędu homogenicznego, brałbym kasetę SRAM-a, nie Shimano. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompoe Napisano 30 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Wolałbym kupić PG-850. Mam w stopniowaniu 11-28 i jest bardzo ok w dodatku waży bardzo mało bo ok. 240 g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 31 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Dlaczego dobierasz kasetę do łańcucha ? Bo taki już masz w rowerze ? Jesli łańcuch jest już zużyty będzie niszczył nową kasetę , napęd nie będzie dobrze działał . A co do pytania łańcuch i kaseta powinna być tego samego producenta , najlepiej tej samej grupy . Takie napedy działaja najsprawniej - teoretycznie - ale u shimano to się sprawdza . I jeszcze do jakiego roweru - bo do górala 11 -28 to może być ciut za mało . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matis1906 Napisano 1 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Łańcuch mam nowy,zrobiłem na nim ok 3 km Góral- obecnie stara kaseta ma przełożenia 11-32 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.