Skocz do zawartości

[rower] Mbike Renegade 0.6

kosciczek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam zamiar kupić mojej narzyczonej rower do jazdy głównie po lesie o raczej łagodnym stopniu trudności. Znalazłem ciekawy moim zdaniem rower Mbike Renegate 0.6 tylko nigdzie nie ma opini na jego temat. Proszę właścicieli tego modelu o podzielenie się swoimi doświadczeniami. W tej cenie tzn 2400 na alledrogo wydaje się ciekawa propozycją. Dobry osprzęt, ładne malowanie, bardzo niska waga jak na rower w tej klasie cenowej tylko brak tarczówek. I teraz czy lepiej wybrać lepszy osprzęt tzn Tora, XT na tyle i dobre V-ki czy gorszy osprzęt i tarcze tylko że te tarczówki wiadomo nie byłby nie wiadomo jakie dobre.

Zostaje jeszcze problem doboru rozmiaru ramy. Moja luba ma 162cm wzrostu i myślę o ramie 17. Jeśli się mylę to proszę o radę również w tej kwesti.

Proszę wszystkich o podzielenie się swoimi spostrzeżeniami na temt tego roweru.

Mój znajomy z dziewczyną mają Mbike i są zadowoleni, Mbike generalnie ma dobry stosunek cena/jakość.

Jeśli dziewczyna nie ma zamiaru jeździć bardziej wyczynowo, szczególnie w deszczu/błocie to tarcze są zbędne.

W tym przypadku wystarczą dobre V-ki, i jak napisałeś lepiej dać lepszy amor i napęd.

Co do rozmiaru ramy to nic nie pomożemy, tylko wycieczka do sklepu i przymiarka.

rower zdecydowanie wart swej ceny nie zastanawiaj się nad Discami nawet

ten rower w cenie 2400 to idealny sprzęt do ambitnej turystyki lekki zwrotny....

przede wszystkim w żadnym rowerze do 3000 nie znajdziesz porządnego powietrznego amora a tu masz Tore

osprzęt jest bardzo dobry od Deore wzwyż.......V-ki Avida nie jakieś no name

a co do ramy to polecam udać się do najbliższego sklepu gdzie maja te rowery i się przejechać.......bo przy takim wzroście 17 to max a i tak pewnie będziecie musieli kupić krótszy mostek bo tam chyba 100mm jest.

Dzięki za wpisy i cały czas zaczynam sie utwierdzać w przekonaniu że Mbike będzie najlepszym wyborem dla mojej luby.

U mnie w mieście niby jest dystrybutor Mbika, ale ma tylko jeden rower i to Renegade 0.5 w rozmiarze 19". W zasadzie dobre i to bo mogłem się przekonać "na żywo" jak wypadają te rozmiary. Myślę że kupimy 17", ale 16" której nie ma byłaby odpowiednia.

Jeszcze jedna kwestia, orientuje się ktoś jaki dokładny jest model tej Tory w tym rowerze?

Rozmiar 17 cali w tym rowerze jest za duży na dziewczynę wzrostu 162 cm. Popatrz na efektywną długość górnej rury (580 mm) i uwzględnij specyfikę budowy ciała kobiety -- dłuższe nogi, krótszy tułów. Rower będzie po prostu za długi i bardzo niewygodny. Bez przymiarki to na 99% będzie błąd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...