Salvin Napisano 29 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Cześć wszystkim we wszystkich wcześniej kupionych dętkach miał ten pierścień na wentyl, który ma za zadanie go stabilizować dzisiaj kupiłem dętkę michelin aircomp ultralight i takowego pierścienia nie ma w komplecie, a te z innych zwyczajnie nie pasują stąd moje pytanie czy taki pierścień jest konieczny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hheniek1987 Napisano 29 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Konieczny raczej nie jest, ale z pewnością wygodniej z nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 29 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Czy nie jest konieczny to zależy jaką masz obręcz. Jeśli w obręczy masz otwór na wentyl samochodowy to taka nakrętka jest bardzo mocno zalecana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hheniek1987 Napisano 29 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 wtedy tak, i najlepiej się wtedy sprawują pierścienie od dętek Schwalbe bo mają dodatkowy rancik i pięknie leżą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 30 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 nie jest konieczna ja tam nigdy nie zakładam i jakoś nic się nieciekawego nie dzieje:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonYoorandO Napisano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 te pierścienie to kupa. wentyle muszą być gwintowane, dokręcisz mocniej przy napompowanej, nie odkręca się przy przebitej. schwalbe ma najfajniejsze to prawda . jeśli masz otwór większy - weź o/ringa, recepturkę, gumkę do włosów od jakieś fajnej laski zawiń i uszczelnij. wiadomo przy zakładaniu dętki nie pochylaj wentyla. ja tam nienawidzę gwintów:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol318 Napisano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Ja mimo iż mam dętki schwalbe nie zakładam tych pieścieni i podobnie jak nikodemowi nic złego się nie dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.