tasior Napisano 29 Lipca 2010 Napisano 29 Lipca 2010 Zaproszenie na I Człuchowskie zawody rowerowe „Luiza XC Cup” Ośrodek Sportu i Rekreacji w Człuchowie zaprasza do Człuchowa na zawody rowerowe „Luzia XC Cup” . Impreza rozegrana zostanie w miejskim Parku Luziy pod murami zamku krzyżackiego w niedzielę 15 sierpnia 2010. Start pierwszych kategorii o godz. 11.00, zapisy w biurze od godz. 9:00. Wstępne zapisy na stronie www.luiza-xc.pl Zawody są organizowane po raz pierwszy w historii regionu. Głównym celem jest propagowanie kolarstwa wśród mieszkańców Człuchowa i okolic, jednak obecność czołowych klubów MTB gwarantuje zaciętą walkę i emocje na trasie elity. Atrakcyjne nagrody karbonowe koła, siodełka, sztyce, kierownice, mostki, koszyki marki JAGU , pulsometry oraz liczniki marki SIGMA, profesjonalne klucze rowerowe, oraz wiele innych wysokiej klasy gadżetów rowerowych ! Wpisowe wynosi 5 zł dystans Rodzinny i Mini, 20zł dystans Elita. Zawodnicy poniżej 18 r. ż. muszą przynieść pisemną zgodę od rodziców. Program zawodów „Luiza XC” Termin: 15.08.2010 (niedziela) Godz. 9.00 – 10.30 - zapisy w biurze zawodów. Godz.11:00 - start kategorii Rodzinny. Godz.12:00 - start kategorii Mini. Godz.13:30 - start kategorii Elita. Godz.15:30 - uroczyste zakończenie zawodów Kategorie: - juniorzy i juniorki młodsze – do 15 roku życia, - juniorzy i juniorki – od 15 do 18 roku życia, - elita – od 18 do 30 roku życia, - master I – od 30 do 50 roku życia, - masters II - powyżej 50 roku życia. Więcej informacji, regulamin, wstępne zapisy, mapka trasy znajdziecie na stronie www.luiza-xc.pl Mateusz Zdanowicz tel: +48 512 466 729 e-mail : m.zdanowicz@420.org.pl Marcin Pastusiak tel: +48 661 399 411 e-mail: mpastusiak@gmail.com ZAPRASZAMY!
kunis8 Napisano 29 Lipca 2010 Napisano 29 Lipca 2010 Fajnie, zawody w Człuchowie, jako były człuchowianin chyba się wybiorę Będę również w przyszły weekend w okolicach, więc jak będziecie organizować jakiś objazd trasy to dajcie znać zabiorę rower i się umówimy. pzdr
sarensen Napisano 29 Lipca 2010 Napisano 29 Lipca 2010 Siemka, No ja chyba też się w końcu zdecyduje na start. Z chęcią się podłącze na rekonesans trasy, dajcie znać gdzie i kiedy. Pozdrosso
Sandacz Napisano 29 Lipca 2010 Napisano 29 Lipca 2010 Ta strona zawodów nie wczytuje się... W każdym razie może ta impreza zachęci człuchowian do intensywniejszych kontaktów z rowerami. O ile już często spotyka się u nas zapalone - zwłaszcza - amatorki NW, to rowerzystów wszelkiej płci - zwłaszcza poza miastem - niewielu... A tereny między Człuchowem a Chojnicami, na północ od DK22, wprost idealne do XC (np. okolice Wolności).
tasior Napisano 29 Lipca 2010 Autor Napisano 29 Lipca 2010 przepraszamy wszystkich strona przechodzi jeszcze mały zabieg, w sobotę najpóźniej będzie już o.k
kreteda Napisano 29 Lipca 2010 Napisano 29 Lipca 2010 moze wystartuje w moim przedziale, ale nie wiem jaka konkurencja bd i jaki teren ;P
Sandacz Napisano 30 Lipca 2010 Napisano 30 Lipca 2010 Łatwy teren, łatwy... Np. tu: http://img525.imageshack.us/img525/6817/czlu.jpg będzie śluza filtracyjna. Ale bez paniki... Tych, którzy się nie zmieszczą, z murów będzie zdrapywała odpowiednio przeszkolona ekipa :-)
kreteda Napisano 30 Lipca 2010 Napisano 30 Lipca 2010 w sumie to na żadnym maratonie nie byłem, ale jakos trzeba zacząć.
kunis8 Napisano 31 Lipca 2010 Napisano 31 Lipca 2010 w sumie to na żadnym maratonie nie byłem, ale jakos trzeba zacząć. nie mylić maratonu z XC;) w XC jeżdzimy kilka okrążeń po wyznaczonej trasie, maraton to najprościej mówiąc wyścig z punktu A do B, XC ma przede wszystkim to do siebie, że można zostac zdublowanym:) nie wiem jaki jest regulamin Luiza XC, jak wygląda trasa, ile km ma jedno okrążenie i czy zdublowani będą kończyć wyścig na kółku na którym zostali zdublowani, a później doliczy im się czas nieprzejechanych okrążeń, to zależy od regulaminu zawodów, a niestety strona jeszcze nie działa, więc może organizatorzy nas oświecą tutaj:)ważne aby sędziowie byli doświadczeni i dobrze spisywali osoby, które kończą kółka w innym wypadku może się zrobić niezły bu....miszmasz:) bo zakładam, że chipów nie będzie;
tasior Napisano 31 Lipca 2010 Autor Napisano 31 Lipca 2010 witam i przepraszam za stronke jeszcze chwila ceirpliwosci, taak regulamin przeiwduje ze w momencie ukonczenia wyscigu przez pierwszego zawodnika reszta zawodnikow rowniez konczy wyscig na tym okrazeniu. tak nie przeiwdujemy chipow na pierwszej edycji a kto wie jak to rozwinie sie dalej. bedziemy starali sie ogarniac mete w 100% wspomagac nas bedzie jeszcze kilka niezaleznych dodatkowo osob, i jakis aparat z samowyzwalaczem czy video, na pewno bedziemy robic wszytsko aby start byl przyjemnoscia a nie katorga i wielkim narzekaniem na niedograne sprawy. co do samej trasy postaramy sie stworzyc profil wysokosciowy tak by byl widoczny caly przekroj trasy, jedno okrazenie okolo 3km i na 30 km wiadomo ze jechac bedziemy 10 okrazen. jesli ktos zniecierpliwiony wieksza iloscia info czy poporstu rozmowa na temat co sie bedzie dzialo czy ma moze jakies uwagi juz to zapraszam do kontaktu m.zdanowicz@420.org.pl tel 512 466 729
kreteda Napisano 1 Sierpnia 2010 Napisano 1 Sierpnia 2010 kiedy bd ta strona działać?, ew. z czym nie możecie sobie poradzić. jeśli nie dziala to możecie dać trase tu na forum ? albo na maila kreteda@gmail.com
jonypi Napisano 2 Sierpnia 2010 Napisano 2 Sierpnia 2010 Strona juz dostepna: www.luiza-xc.pl Lada moment pojawi sie trasa i bedzie dostepna opcja zapisów.
kreteda Napisano 2 Sierpnia 2010 Napisano 2 Sierpnia 2010 Chcąc nie chcąc muszę się przyczepić co do strony. Pomijając wygląd strony który nie przypadł mi do gustu, -działają tylko 2 podstrony regulamin i strona główna, -na stronie podane są 2 sprzeczne informacje ( Wpisowe wynosi 5 zł dystans Rodzinny i Mini, 20zł dystans Elita. oraz w regulaminie 7. Koszty i zasady finansowania. Wpisowe Rodzinny, - 5 zł Mini, Elita – 20 zł). Myślę, że dało by się to lepiej zorganizować. Trochę się zawiodłem, bo czekałem na stronę na której będzie pokazana dokładna trasa, czego nie zastałem. Może jestem zbyt niecierpliwy, bo zostało troche dni jeszcze do 15, ale nie lubię jak coś niedokończonego zostaje opublikowane.
tasior Napisano 2 Sierpnia 2010 Autor Napisano 2 Sierpnia 2010 dziekujemy za poprawienie bledu odnosnie mapy trasy,ktora zostanie rozegrana na petli o dlugosci okolo 3km w parku miejskim, to jesli sa chetni z Czluchowa czy okolic na przejazd trasa i niecierpliwie czekaja na treningi po trasie to oczywiscie mozemy sie umowic (m.zdanowicz@420.org.pl) na przejazd trasa.
kreteda Napisano 2 Sierpnia 2010 Napisano 2 Sierpnia 2010 Czy ta trasa bd dookoła parku i dokąd będzie sięgała np. do OHP czy dalej?
tasior Napisano 3 Sierpnia 2010 Autor Napisano 3 Sierpnia 2010 wstepne zapisy, oraz trasa juz aktywne na stronie www.luiza-xc.pl
jonypi Napisano 6 Sierpnia 2010 Napisano 6 Sierpnia 2010 Zapraszamy to już za tydzień !!! Lista nagród jak i zapisanych zawodników z dnia na dzień staje się coraz to większa.
jonypi Napisano 12 Sierpnia 2010 Napisano 12 Sierpnia 2010 Już w tą niedziele ZAPRASZAMY - po zakończeniu do rozlosowania duża ilość nagród rzeczowych wiec... MUSISZ U NAS BYĆ
MMMAAACCC7 Napisano 15 Sierpnia 2010 Napisano 15 Sierpnia 2010 zawody były bardzo udane, nawet nikt się nie połamał, lekarze stali i się nudzili na szczęście a poza tym sporo fajnych miejsc (przez "śluzę filtracyjną" nie szła trasa), np zjazd do fosy zamkowej i podjazd, a raczej podbieg do dziury w murze xd
tasior Napisano 15 Sierpnia 2010 Autor Napisano 15 Sierpnia 2010 Jako organizatorzy dziękujemy wszystkim za przybycie i start. imprezę mimo problemów z wynikami zaliczać można do udanych, dobra frekwencja, i jeszcze lepsza zabawa. Zapraszamy wszystkich za rok na kolejna imprezę gdzie z pewnością zagwarantujemy chipy do pomiaru czasu. Wszystkie zdjęcia z imprezy znajdą się na stronie www.luiza-xc.pl jeszcze raz dziękujemy i zapraszamy za rok na kolejną edycję!!!
MMMAAACCC7 Napisano 15 Sierpnia 2010 Napisano 15 Sierpnia 2010 a co z tym wymogiem co do kasku? wprowadzacie obowiązkowe za rok?
Maras 79 Napisano 15 Sierpnia 2010 Napisano 15 Sierpnia 2010 Gratuluję organizatorom dobrej imprezy . Trasa była ciekawa, podobała mi się. Jak na pierwszy raz uważam, że było OK i sympatycznie. Przydałby się dzwonek na przedostatnim okrążeniu. Pozdrawiam
tasior Napisano 15 Sierpnia 2010 Autor Napisano 15 Sierpnia 2010 jako iż impreza miała charakter bardziej amatorski z racji swojego debiutu, możliwość startu bez kasku była głównie by zachęcić miejscowych rowerzystów, za rok z pewnością naprawimy wszystkie błędy czy niedociągnięcia które popełniliśmy, a impreza będzie się rozwijać. być może następnym krokiem będzie organizacja maratonu. temat otwarty i wszystko przed nami, cały rok na zorganizowanie zawodów.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.