Skocz do zawartości

[rower] AGANG Gansta 7.29 VS Author Traction 29

radradish

Author Traction 29 VS AGANG Gangsta 7.29  

5 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który? :D

• Author Traction 29
      5
    • AGANG Gangsta 7.29
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hejo

Pierwszy raz w życiu przesiadam się na 29''. Przy zakupie jednak pojawił się typowy dylemat - dwa podobne modele. Klasa budżetowa, napęd SRAM vs Shimano, podobna cena... W związku z tym prosiłbym o ocenę i komentarze dotyczące dwóch poniższych modeli zarówny pod względem technicznym jak i estetycznym:

Author Traction 29

Traction_29_1.jpg

specyfikacja

AGANG Gangsta 7.29

Gangsta_729_czarny.jpg

specyfikacja

;)

Napisano

ramy prawie nie różniące się pod względem geometri, Traction ma amor w wersji TnL, grupy sprzętowe też identyczne tylko spod 2 różnych sztandarów

jeżeli preferujesz srama bierz Gangste, shimano weź Tractiona

osobiście bardziej podoba mi się Gangsta, na żywo wygląda rewelacyjnie, a i sramowskie przerzutki bardziej do mnie przemawiają

a i jeszcze opony - CrossMarki bardzo fajne, Kend niestety nie było mi dane testować, ale nie mają złych opinii

Napisano

Właśnie co do tego TnL to nie ma pewności - tego symbolu nie ma na stronie dystrybutora czy producenta. Z kolei pojawia się na stronach sklepów. Gdybym miał wybierać pomiędzy właśnie tym tłumieniem (choć bez regulacji) - Traction, a jego brakiem - Gangsta, to wybór byłby dla mnie prostszy. Czekam na odpowiedź od paru źródeł w tej sprawie.

Napisano

Co do wyglądu - to mój świeżo sprowadzony Traction 29 budził w sklepie spore poruszenie i dyskusje. Bardzo się podoba. To czarno-białe malowanie wygląda na żywo jeszcze lepiej niż na zdjęciach. Myślę, że może to nawet jego wada ;) Pierwsze wrażenia z jazdy baardzo pozytywne. Sposób w jaki pokonuje przeszkody skutecznie przekonuje do dużego koła. Początkowe mwrażenie krowiastości bardzo szybko minęło i moim zdaniem w niczym jego sprawność nie ustępuje GF Mambie. Ale to zupełnie wstępne wrażenia.

Napisano

Dla mnie 29er to w pewnym sensie namiastka fulla, w którego zainwestuję za kilka lat, jeśli rzeczywiście nie będę mógł przestać jeździć :]

Ostatecznie zdecydowałem się na Authora ze względu na dwie kwestie przemawiające przeciw Agangowi - złote, metalizowane malowanie pod siodłem (wolałbym pomarańcz np.) i nieco kontrowersyjny napis "gangsta" :P

Dowiedziałem się też od dystrybutora, że użyte widelce w obu modelach są identyczne.

Nie mogę się doczekać ;)

Dzięki za komentarze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...