rafalek940 Napisano 28 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Witam Wiec tak posiadam z przodu hamulec bb5 kupilem tarcze 180 mm i mam pytanko czy trzeba zainwestowac adapter ? Pytam sie gyż dużo osob mi mowi ze wystarczy ze kupie dłuższe sruby gdyż Posiadam Amorek na PM Rebe Iwec można tak kombinowac ? a jak tak to jak to zrobic ? Pozdrawiam i dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ubotek Napisano 28 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Chyba chodziło o to, że dłuższe sruby i podkładki pod adapter. Teoretycznie można, ale niech się ktoś wypowie jak w praktyce ubotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RATM Napisano 28 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Nie trzeba inwestować w adapter. Wystarczy między adapter który masz, a zacisk włożyć tulejki lub kilka podkładek i przykręcić to. Wiele osób tak robi. I działa to tak samo dobrze. Musisz tylko zwrócić uwagę, aby klocki obejmowały całą tarczę - czyli nie odsuń zacisku za daleko. Być może, że śruby Ci starczą, w zależności jakie już posiadasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruber69 Napisano 29 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Od siebie tylko dodam, że jeśli będziesz kupował śruby idź do sklepu metalowego i tam zapłacisz grosze. Natomiast w rowerowym chcieli zedrzeć ze mnie po 10 pln za sztukę śrub "Avida". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 29 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 A szkoda ci tych 20zł na adapter? Głupotą jest wsadzanie dłuższych śrub i podkładek, bo wtedy nie ma podparcia i na gwint działają duże siły. Akurat gwint w PM bardzo łatwo zerwać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.