KRYS1979 Napisano 28 Lipca 2010 Napisano 28 Lipca 2010 Witam ,jakie oswietlenie rowerowe byscie polecili? Jezdze glownie po miescie czasami las.Do tylu bym chcial zakupic Cateye ti-ld170-r.Przod nie wiem sigma illux(cos uniwersalnego ,malego ale wystarczajacego).Co myslicie o zestawie Mactronic sdb-4w/tu-54-czy daje rade?pozdr
Konr4d Napisano 29 Lipca 2010 Napisano 29 Lipca 2010 podstawowe pytanie to ile masz przeznaczone na oświetlenie
MikeSkywalker Napisano 4 Sierpnia 2010 Napisano 4 Sierpnia 2010 Oświetlenie na tył powinno wystarczyć, nie ma co szaleć z lampkami, a w kwestii przedniej http://www.light-test.info/ Sigma Illux to zwykła lampka wskazująca Twoją pozycję, ja zaufałem sprzedawcy ze sklepu w Rzeszowie i dobrze na tym wyszedłem, powiedział że w miarę sensowna lampka to koszt ok. 100zł. Author Solaris ewentualnie Cateye EL320 czy EL220. Ja wybrałem Cateye ze względu na mocowanie. A co do modeli to EL220 wg mnie gorzej wykonany, plastiki trzeszczą, coś grzechotało w środku, w kwestii światła to spora i dość mocna plama jest zaraz przed rowerem, w lampce 5 diód. A EL320 o niebo lepsza jak dla mnie, nie dość że mocny punkt światła skierowany do przodu, światła w znakach odbija się nawet do 200m, a do tego spory okrąg światła przed rowerem, do miasta wystarczająca w zupełności, na szosę też, w lesie nie sprawdzałem,ale powinna sobie radzić. Jestem z niej zadowolony, mocowanie solidne, ale trzeba ją dobrze do końca dociskać aż zatrzask zaskoczy, raz tego nie zrobiłem, spadła na żwir, rozleciała się ale poskładałem do kupy, wszystkie części całe co mnie zdziwiło i wszystko gra.
KRYS1979 Napisano 4 Sierpnia 2010 Autor Napisano 4 Sierpnia 2010 Dziekuje bardzo za porade .pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.