Skocz do zawartości

[gripy] Herrmans Zalmiac

cubus1992

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam,

często wiele osób zastanawia się nad wyborem gripów ( chwytów ). Jest to problem dość istotny. Dlaczego ??? Ponieważ od nich właśnie, w dużym stopniu, zależy komfort naszej jazdy. Można mieć świetny amorek i kijowe gripy- będziemy wtedy płakać. Jak stwierdzić czy chwyty są dobre ??? Najlepiej doświadczalnie.:) Jeżeli podczas jazdy drętwieją nam palce lub cała dłoń, odczuwamy "prąd", który przebiega aż do łokcia ( ucisk na nerw łokciowy) to znaczy, że pora zmienić gripy. Oczywiście przyczyn może być wiele : źle ustawiona kierownica, zbyt mocno ściśnięte rękawiczki itp...

Czasami wystarczy tylko zmienić ułożenie dłoni na kierownicy.

Sam miałem taki problem ale kupiłem nowe gripy: http://www.unibike.pl/sklep/product_info.php?products_id=3593

Pieniądze śmieszne- 6zł komplet a wygoda rewelacja.

Dlatego jeżeli ktoś szuka dobrych gripów to polecam te :D

Pewnie takie rozważania były już milion razy ale może ktoś skorzysta

Napisano

Zwykła guma, za 3zł.

Podobne mam w rowerze makro sprzed 7 lat.

Od siebie polecam pianki np. WCS Ergo

No chyba, że dla kogos 25zł to duza kasa.

Moze szybciej się niszczą, ale i tak nie wrócę do gumowych.

Ubotek :)

Napisano

Każdemu pasuje co innego. Właśnie z powodu (nie)wygody wyrzuciłem te gripy z mojego roweru na rzecz Scott Racing Line Open. Bardzo wygodne pianki, stosunkowo twarde, ale niestety cena 39zł.

Napisano

Każdemu pasuje co innego. Właśnie z powodu (nie)wygody wyrzuciłem te gripy z mojego roweru na rzecz Scott Racing Line Open. Bardzo wygodne pianki, stosunkowo twarde, ale niestety cena 39zł.

Gdzie je kupiłeś? W necie czy w sklepie stacjonarnym?

Napisano

pytasz co w nich jest tak fajnego . ?? są tam takie czworokąty wypełnione żelem. nie miałeś okazji jeździć więc nie mów, że zwykły kawałek gumy. Natomiast jeżeli chodzi o post ubotka to nie chodzi o forsę. Za te chwyty dałbym nawet 50 zł. Miałem drogie chwyty za 40 zł i były słabe beznadziejna jakość choć firma renomowana ,

Napisano

Bontanger robi podobne gripy jednak są one "kwadratowe" na całej długości.

Gdyby nie szybkość za jaką się wycierają i odrywają gumowe kwadraty

to były by idealne (no i jeszcze ta waga whistling.gif).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...