cubus1992 Napisano 28 Lipca 2010 Napisano 28 Lipca 2010 witam, często wiele osób zastanawia się nad wyborem gripów ( chwytów ). Jest to problem dość istotny. Dlaczego ??? Ponieważ od nich właśnie, w dużym stopniu, zależy komfort naszej jazdy. Można mieć świetny amorek i kijowe gripy- będziemy wtedy płakać. Jak stwierdzić czy chwyty są dobre ??? Najlepiej doświadczalnie. Jeżeli podczas jazdy drętwieją nam palce lub cała dłoń, odczuwamy "prąd", który przebiega aż do łokcia ( ucisk na nerw łokciowy) to znaczy, że pora zmienić gripy. Oczywiście przyczyn może być wiele : źle ustawiona kierownica, zbyt mocno ściśnięte rękawiczki itp... Czasami wystarczy tylko zmienić ułożenie dłoni na kierownicy. Sam miałem taki problem ale kupiłem nowe gripy: http://www.unibike.pl/sklep/product_info.php?products_id=3593 Pieniądze śmieszne- 6zł komplet a wygoda rewelacja. Dlatego jeżeli ktoś szuka dobrych gripów to polecam te Pewnie takie rozważania były już milion razy ale może ktoś skorzysta
Miecho87 Napisano 28 Lipca 2010 Napisano 28 Lipca 2010 Normalny grip, więc na czym polegać ma jego cudownie niewiarygodny zbawienny wpływ na drętwienie dłoni?
Ubotek Napisano 28 Lipca 2010 Napisano 28 Lipca 2010 Zwykła guma, za 3zł. Podobne mam w rowerze makro sprzed 7 lat. Od siebie polecam pianki np. WCS Ergo No chyba, że dla kogos 25zł to duza kasa. Moze szybciej się niszczą, ale i tak nie wrócę do gumowych. Ubotek
Fenthin Napisano 28 Lipca 2010 Napisano 28 Lipca 2010 Każdemu pasuje co innego. Właśnie z powodu (nie)wygody wyrzuciłem te gripy z mojego roweru na rzecz Scott Racing Line Open. Bardzo wygodne pianki, stosunkowo twarde, ale niestety cena 39zł.
nieborak Napisano 28 Lipca 2010 Napisano 28 Lipca 2010 Każdemu pasuje co innego. Właśnie z powodu (nie)wygody wyrzuciłem te gripy z mojego roweru na rzecz Scott Racing Line Open. Bardzo wygodne pianki, stosunkowo twarde, ale niestety cena 39zł. Gdzie je kupiłeś? W necie czy w sklepie stacjonarnym?
cubus1992 Napisano 1 Sierpnia 2010 Autor Napisano 1 Sierpnia 2010 pytasz co w nich jest tak fajnego . ?? są tam takie czworokąty wypełnione żelem. nie miałeś okazji jeździć więc nie mów, że zwykły kawałek gumy. Natomiast jeżeli chodzi o post ubotka to nie chodzi o forsę. Za te chwyty dałbym nawet 50 zł. Miałem drogie chwyty za 40 zł i były słabe beznadziejna jakość choć firma renomowana ,
ukaniex Napisano 1 Sierpnia 2010 Napisano 1 Sierpnia 2010 Bontanger robi podobne gripy jednak są one "kwadratowe" na całej długości. Gdyby nie szybkość za jaką się wycierają i odrywają gumowe kwadraty to były by idealne (no i jeszcze ta waga ).
cubus1992 Napisano 1 Sierpnia 2010 Autor Napisano 1 Sierpnia 2010 a widzisz a ja mam kumpla który jeździ na unibike expert z 2006 i te gripy są jak nowe . Szukałem ich na necie z3 miesiące. ;pp a wygoda extra
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.