Filip95 Napisano 28 Lipca 2010 Napisano 28 Lipca 2010 Chcę wymienić w moim rowerze mostek i stery, ale totalnie nie wiem jak się za to zabrać. W tym rowerze podobno jakoś inaczej trzeba to zrobić, a ja nie wiem jak. Pomożecie? PS. Witam! To mój pierwszy post na tym forum.
Miecho87 Napisano 28 Lipca 2010 Napisano 28 Lipca 2010 Tam są stery nakręcane i mostek wpuszczany. Mostek odkręcasz śrubą na górze i wyjmujesz. Stery są podobno 1 1/8". Jeśli tak to powinien pasować klucz 36. Odkręcasz jedną nakrętkę, zdejmujesz podkładkę i odkręcasz drugą. Zdejmujesz widelec i wyjmujesz wszystkie wianki i inne pierdoły. Wybijasz miski sterów z ramy i bieżnię z widelca i już. Teraz trzeba założyć nowe stery w odwrotnej kolejności. Zależny na co chcesz wymienić, bo wymiana na a-head będzie wiązała się z wymianą mostka i dodatkowo się komplikuje konieczności użycia adapteru-przedłużacza do rury sterowej lub wymianą widelca.
Filip95 Napisano 29 Lipca 2010 Autor Napisano 29 Lipca 2010 Ok, dzięki. Jak będą jakieś problemy to jeszcze zapytam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.