rafol21 Napisano 28 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Mam taki problem w moim rowerze Kross Hexagon V6 ,iż przednia maszynka haczy mi na najwyższym biegu o łańcuch. Próbowałem już wielu sposobów na wyregulowanie ale nic nie pomogło. Próbowałem podciągnąć linkę , ale wtedy nie moglem zrzucić na 2 z przodu. Czy ktoś już z was spotkał się z takim problem i wie jak go rozwiązać? Zauważyłem ze to częsta przypadłość w tym rowerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gello1 Napisano 28 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 wygląda to na za dlugi suport a jaki typ przerzutki top swing(wózek przerzutki powyżej obejmy przerzutki) czy down swing(wózek przerzutki poniżej obejmy przerzutki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafol21 Napisano 28 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 wydaje mi się ze top swing (akurat nie mam ze sobą roweru ). A jak to by była różnica ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Welniak Napisano 28 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 W sumie różnica żadna. Możliwe, że musisz trochę wykręcić śrubkę oznaczoną literką H. Powiedz mi czy ocieranie jest ciągłe, czy tylko w momencie gdy ciśniesz prawe ramię w dół? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafol21 Napisano 28 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Ocieranie jest ciągle na przerzutce 3-8. Kiedy naciągnę linkę tak aby łańcuch nie ocierał o maszynkę nie mogę zrzucić na 2 bieg z przodu. aha i wszystkie śrubki są lekko odkrecone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.