Skocz do zawartości

[GPS + Pulsometr] Jest nowa wersja SportsTracker + można kupić Polar for Nokia bluetooth wearlink

ljar

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dla używających Nokiowskiego SportsTrackera - jest nowa wersja.

I co najważniejsze, można kupić Polar for Nokia bluetooth wearlink dzięki któremu mamy w naszej Nokii pulsometr.

Jeszcze z istotnych nowości jakie zauwazyłem to dużo dokładniejsze mapy.

Link: http://www.sports-tracker.com

• 3 tygodnie później...
Napisano

Raczej nie ma. Strona jest rozwinięciem, pełną wersją, serwisu sports-tracker.nokia.com (trzech panów, twórców, oderwało się od nokii i założyli nowy serwis). Zabawa polega na rejestracji przebiegu aktywności fizycznej (workout, bieganie, rower, narty itp) przez telefon nokia z gps'em (wbudowanym lub zewn.). Żeby telefon mógł spełniać taką rolę należy wcześniej zainstalować odpowiedni program (do pobrania z ich strony). Niestety wszystko idzie z duchem czasu i ów program w najnowszej wersji działa tylko na nowych telefonach nokii (pełna lista na stronie). Po podłączeniu odpowiedniego pulsometru możemy rejestrować również nasze heart beat. Program umożliwia przenoszenie danych o aktywnościach na konto założone w serwisie i oglądanie przebiegu jazdy na mapach dostarczanych przez google.maps. Można też "dzielić" się workoutami ze znajomymi lub innymi użytkownikami, przypisywać komentarze i zdjęcia. W czasie jazdy możemy przeglądać wszystkie parametry w czasie rzeczywistym. Do tego lokalizowani jesteśmy na mapie.

Wg niepotwierdzonych informacji w/w app ma być przeportowana na inne platformy, może android i inne. Aha obecnie i nie zapowiada się na zmianę, program jest w pełni darmowy.

Napisano

A co dla mnie w tym jest najistotniejsze: wozisz jedno urządzenie (no - tak szczerze, to zwykły licznik rowerowy zostawiam).

Zamiast:

- rejestratora GPS (bo fajnie jest mieć ślad z trasy, szczególnie w górach, profil, przewyższenia itp)

- pulsometru

- komórki (bo przecież ją, szczególnie w górach trzeba mieć)

- nawigacji/mapy

No i masz przy okazji dziennik treningowy.

Napisano

Ja mam jeszcze wer. beta w której robię upload do beta serwisu czyli sportstracker.nokia.com, potem loguje się na nową stronę i aktualizuję trasy ze starego konta. Trochę to zakręcone ale muszę to robić bo nie posiadam jeszcze tel obsługującego nową aplikację. Operacja działała jeszcze dziś ok 8 rano. Zdaję sobie także sprawę że z końcem sierpnia przestanę mieć w/w możliwość :).

Napisano

dzial wam upload trasy z komorki ? bo mi nie bardzo ; /

Mi działa bez problemu na nokii e52, wchodze w swojego workouts i wybieram upload, loguje sie i pyta sie czy udostępnić dla wszystkich, facebook itp, na koniec leci pasek i finish.

Czekam na pasek polara jak przyjdzie to dam znac jak działa.

Napisano

dzial wam upload trasy z komorki ? bo mi nie bardzo ; /

Ściągnij jeszcze raz i zainstaluj najnowsza wersję. Gdy serwis jeszcze nie działał w pełni, nie było możliowości uploadu a teraz jest.

Użytkownika i hasło podajesz przy pierwszej próbie uploadu.

PS. Ja mam inny problem - w telefonie nie wszystkie treningi mi zaimportował ze starej wersji.

Na razie nie chciało mi się z tym walczyć, na www mam wszystko.

Napisano

Dla używających Nokiowskiego SportsTrackera - jest nowa wersja.

I co najważniejsze, można kupić Polar for Nokia bluetooth wearlink dzięki któremu mamy w naszej Nokii pulsometr.

Jeszcze z istotnych nowości jakie zauwazyłem to dużo dokładniejsze mapy.

Link: http://www.sports-tracker.com

Dla użytkowników Samsungów Innov8 (i8510) i innych telefonów które są kompatybilne, a nie można ściągnąć najnowszej wersji z OVI Store polecam tą wersję dostępną tutaj :).

Mi śmiga na i8510 :) Dla tych co mają problem z uploadem zwracam uwagę że przy upload podjemy nazwę użytkownika, a nie email (tak jak to jest na stronie sports-tracker.com).

Napisano

Praktycznie nie ma alternatywy - w znaczeniu tańszej.

Jest Zephyr HxM, ale jeszcze droższy. Są jeszcze jakieś Chińskie opaski firmy Kyto ale też nie wyjdzie taniej.

A czy opaski są drogie? I tak i nie: jeśli porównać z cenami czujników w wersji nie bluetooth, to drogie.

Jeśli porównać z ceną pulsometru, który umożliwia przesył danych do komputera i posiadanie rejestru z przebiegu treningu - to taniocha.

Napisano

Ok dzięki za odpowiedz.

A teraz pytanie jeszcze jedno(totalnie sie nie znam na tym sprzecie)

Czy jezeli kupie ten: http://allegro.pl/item1189332721_polar_wearlink_coded_transmiter_31_m_xxl.html

to bedzie to bedzie działał? i czy to mierzy puls samo czy trzeba przykładać palec co jakiś czas.

Przepraszam ze post jeden pod drugim ale postrama sie bardziej sprecyzować o co chodzi.

Mam nokię e52 i mam program sport tracker. I teraz jezeli kupie to co jest w linku to czy mój puls będzie mierzony i bedzie wysyłany do mojej komórki?

czy może potrzebuje jeszcze innych akcesoriów.

Pozdrawiam i przepraszam za zamieszanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...