Skocz do zawartości

[Rower] Pomoc w kupnie

Bleblek

Czy warto kupić ten Rower "SEKTOR X-FORCE"  

13 użytkowników zagłosowało

1. 1. http://allegro.pl/item1150623822_rower_gorski_sektor_x_force_2_ham_tarczowe_alivio.html

• Tak
      3
    • Nie
      10

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A sektor to nie makrokesz??

Coś na pograniczu i na pewno nie posłuży długo.

I bym wybrał jak nie Unibike to hexagon'a v3.

Mój kumpel ma takiego i po za amorem wszystko jest ok.

Hamulce na pewno są lepsze od SEKTORA :)

Napisano

Ale kozackie bajki :)

Szczególnie fajnie czyta się te opisy :D ale ludzie się nabierają, tą kichę za 700 kupiło sporo ludzi.

Potem takie rowery wyglądają tak:

http://allegro.pl/item1158279683_rower_gorski_26_cali_wyczynowy_tanio.html

WYCZYNOWY :))))))))))))))))))))))))))))

Zwróćcie uwagę na wyczynowe mega lekkie gripy oraz siodełko z koziej skóry.

Do autora postu, kolego chcesz roweru to dostałeś kilka sensownych propozycji, chcesz Born to... to już lepiej kup ten wyczynowy, ten Born to... niedługo tak będzie wyglądał :) I masz taniej

Napisano

:D:)

"Jest to rower markowy o bardzo mocnej kratownicowej ramie"

Siodełko z koziej skóry :):laugh:

Ultra mega hiper lekkie gripy z aerogel'u. :laugh:

Oraz brak tylnego hampla świadczy o jego wyczynowości :)

A co do tego sektor'a to słyszeliście o manetkach Shimano Steff??

Napisano

Ale postaw się w sytuacji kupującego:

Podjeżdżasz pod stadko kumpli na Born To Run i na Unibike Mission, z tego pierwszego aż kapie testosteron, widać że właściciel jest hardkorem, a ten Mission taki zwyyykły :)

Gorzej jak stadko kumpli zna się na rowerach, albo przyjdzie przejechać 10km, albo o zgrozo podjechać na tym bornie 100m pod górkę.

O terenie nie wspominam, bo to już mniej śmiesznie a trochę już niebezpiecznie.

Napisano

Drogi autorze tematu, zastanów się jeszcze kilka razy zanim kupisz jakiś rower.

W tym Unibiku masz wszystko działające, w tym Sekotrze to jak widzę części z napisem ZOOM to strach się bać. Hamulce tarczowe w rowerze za 700zł? :) Dobry żart. Powinny mieć inną nazwę, nie hamulce a SPOWALNIACZE - o ile są w stanie chociaż spowalniać nie mówiąc o hamowaniu.

Napisano

Czego strach się bać w komponentach Zoom? , w takim Hexagon V3 komponenty są no-name a widelec jakiś Bravo 386 - to dopiero trzeba się bać :D

W głowach wam się pomieszało, i jak coś nie ma nazwy Kross czy Unibike to już makrokesz :)

Takie rady zostawacie dla siebie, i nie wprowadzajcie w błąd, rower sprawdzi się nie gorzej niż Kross V3 czy inny podobny i wszystko na temat :)

Napisano

Czego strach się bać w komponentach Zoom? , w takim Hexagon V3 komponenty są no-name a widelec jakiś Bravo 386 - to dopiero trzeba się bać :D

W głowach wam się pomieszało, i jak coś nie ma nazwy Kross czy Unibike to już makrokesz :)

Kolega miał kiedyś rower z mostkiem, sztycą, kierownicą i amorem ZOOM.

Kierownica się załamała się ot tak.

Takie rady zostawacie dla siebie, i nie wprowadzajcie w błąd, rower sprawdzi się nie gorzej niż Kross V3 czy inny podobny i wszystko na temat :)

Nikt nie wprowadza w błąd. Ten Sektor to zwykły makrokesz za którego bym nie dał pół litra.

Napisano

Ten Sektor X-Force ladnie wyglada w kolorze niebieskim... waga 14 kg to jest dużo? cięzki bedzie? ile takie makrokesze ważą? zoom to czemu syf? hamulce tarczowe w nim słabe są? po jakim czasie się mogą zepsuć?

Napisano

Ten Sektor X-Force ladnie wyglada w kolorze niebieskim... waga 14 kg to jest dużo? cięzki bedzie? ile takie makrokesze ważą? zoom to czemu syf? hamulce tarczowe w nim słabe są? po jakim czasie się mogą zepsuć?

Czy ty czytałeś ten temat?!

Link pojawił się wyżej kilka razy.

Napisano

witam, nie chciałem zakładać nowego tematu, dlatego podpiąłem się własnie pod ten.

W sprawach rowerów jestem kompletnym laikiem, dlatego szukam pomocy. Potrzebuję roweru do jazdy zwyklej, codziennej, czyli standardowej. Jezdnia, sciezka rowerowa, las czasami, tak jak przecietny zjadacz chleba jezdzi na rowerze.

chce przeznaczyć do ok. 1100 zł.

zainteresowałem się dwoma modelami: Kellys Scarpe 2009, który jest do kupienia za 1099 a także Unibike Fusion 2010, który mogę miec za 1079.

Czy jest jakas wielka roznica miedzy tymi rowerami dla zwyklego laika, czy moze sa do siebie podobne.

z góry dziękuję za każdą pomocną opinię.

Napisano

A wg mnie to te wszystkie Sektory Kandsy etc a allegro są g. warte.

I nawet jeśli rowery z przedziału 800-1000 od Mbike Krossa czy Unibika są niewiele od nich lepsze, to przynajmniej masz GWARANCJĘ jeśli kupisz go w prawilnym sklepie. I chętnie Ci go poprawią\ustawią... bo kupiłeś u nich.

A z tymi szrotami to się będą potem bujać po sklepach, a oni będa ich kroić za byle jaką naprawę z textem, trzeba było kupić u nas prze Pana......

Napisano

A wg mnie to te wszystkie Sektory Kandsy etc a allegro są g. warte.

I nawet jeśli rowery z przedziału 800-1000 od Mbike Krossa czy Unibika są niewiele od nich lepsze, to przynajmniej masz GWARANCJĘ jeśli kupisz go w prawilnym sklepie. I chętnie Ci go poprawią\ustawią... bo kupiłeś u nich.

A z tymi szrotami to się będą potem bujać po sklepach, a oni będa ich kroić za byle jaką naprawę z textem, trzeba było kupić u nas prze Pana......

Szczególnie że koła (obręcze) w tym Kands`ie są takie jak w Hexagonie V2/V3 2009/2010, do tego ma kasetę a nie wolnobieg, osprzęt Alivio, XCR na pokładzie i ramę która bardzo wygląda mi na coś z "konstrukcji" Kross`a. Tak myśle o tej gwarancji, 4 rowery i ani razu z niej nie skorzystałem, owszem może kiedyś będzie potrzebna jednak wiem że najchętniej podciąga się różne usterki pod "wynikające z użytkowania".

Napisano

Kupię go >>> KLIK <<< tylko mam 175 cm wzrostu i rama odpowiednia była by 19 cali? bo jak to jest 26 to najmniejsza? potem jest 24 i 19 bo na tej aukcji dostępny jest w rozmiarze ramy 17 cali to na jaki wzrost ona?

Da rade do niego wsadzic rogi? :D

Napisano
21-jedno biegowe przerzutki ,

zapewnią komfort jazdy podczas pokonywania

stromych podjazdów oraz jady szosowej.

Nowoczesne hamulce tarczowe z przodu i z tyłu gwarantują

bezpieczeństwo podczas jazdy.

ahahahahahaha :D;):icon_mrgreen:

I ludzie się na to nabierają :wallbash:

Napisano

@kubuka

Mam taki rower właśnie co podałeś z tych trzech tylko podobny do nich i już w nim nic niedziała, tarczówka z przodu lekko zwalnia tylko, hamulce z tylu nieodbijaja bo wyleciala sprezynka, i moje chamowanie w nim wygląda tak że naciskam przód, tył na max i jeszcze nogą hamuje jak zjezdzam z góry.

Zasłonka na przednia tarcze się urwała, resor w środku chodzi jakby chciał a niemógł i na dodatek w siodełku się dzióry porobiły i z tego wszystkiego chce kupić NORMALNY rower i ten mi najbardziej odpowiada >>> KLIK <<<

Napisano

Jeśli Ci odpowiada, to możesz go śmiało brać, na pewno nie jest to tzw "makrokesz" tylko sprawny rower, na osprzęcie bardzo dobrej klasy jak na jego cenę. .

Napisano

Jest troche racji we wczesniejszych wypowiedziach ale bez przesady... rower do uzytku rekreacyjnego jak najbardziej sie nadaje choc fakt faktem za te pieniadze mozna dokonac rozsadniejszego zakupu, rower uzywany mozna kupic naprawde dobry gdy sie troche poszuka. Jednak jezlei na ten sie zdecydujesz a nie amsz wygorywanych wymagan to mysle, ze bedziesz zadowolony

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...