Skocz do zawartości

[Rower] Pomoc w kupnie

Bleblek

Czy warto kupić ten Rower "SEKTOR X-FORCE"  

13 użytkowników zagłosowało

1. 1. http://allegro.pl/item1150623822_rower_gorski_sektor_x_force_2_ham_tarczowe_alivio.html

• Tak
      3
    • Nie
      10

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, chciałbym sobie zakupić nowy rowerek bo mój już ma 6 lat i nie jest w zbyt dobrym stanie.

Bardzo mi się spodobał >>> TEN TUTAJ KLIK <<< lecz chciałbym się was poradzić co o nim myślicie? Drugie pytanie brzmi jaka rame roweru mam wybrać? bo koła to oczywiście 26 cali tak? mój wzrost to bodajże 175 cm coś takiego i nie wiem ile cali ma posiadać rama która będzie odpowiednia dla mnie.

Pozdrawiam i czekam na wasze opinie.

Napisano

Popraw nazwę tematu.

Jeżeli chcesz stracić zęby to polecam jak najbardziej.

http://www.forumrowerowe.org/topic/27903-makrokesz-ostreenie-przed-zakupem-zbyt-taniego-roweru/ przeczytaj

Za nie całe 900zł kupisz porządny rower który jest godny polecenia, a nie wyrób makropodobny na którym stracisz zęby na pierwszym korzeniu, a o amorze już nie wspominam bo już lepiej jeździć na sztywniaku.

http://allegro.pl/item1167043595_rower_unibike_mission_model_2009r_tanio_lublin.html

I współczuje ludziom którzy kupili ten rower bo właśnie stracili ciężko zarobione 700zł, a za tydzień lub dwa będzie na forum temat "Kupiłem rower jak go ulepszyć?"

:icon_cool:

Napisano

Dlaczego mogę stracić zęby? a ten co podałeś to niepodoba mi się... szukam takiego co ma tarczówke na przód i tył, amory i jest wmiare lekki i oczywiście górski.

Napisano

Kase jaką mogę przeznaczyć to 800zł na jakiś dobry rower do rekreacyjnej jazdy... nie jestem jakimś zawodowcem że bede kupował rower za pare tysiaków. Podawajcie jakieś propozycje.

Napisano

Dzięki za poparcie WaGiant mam nadzieje że autora tematu powstrzymamy od zakupu tego badziewia w którym "dobry jest tylko rozmiar"

A co do rozmiaru to proste 19 cali będzie najodpowiedniejsze :icon_cool:

Napisano

z rozmiarem 19" ostrożnie może być za duży ( przeczytaj temat , zmierz , a najlepiej przymierz w sklepie ) , Hexagon to chyba jedna z nielicznych sensownych propozycji w tej cenie .

Aha trochę przesadziłem że tamten rower ma tylko rozmiar dobry - jest kilka dobrych części ale hamulce i amor nie budzą zaufania ,a to ważne części , nie do końca jest jasne z czego jest rama ,no i wystawiający nie ma pojęcia o rowerach -21 przerzutek :icon_cool: -ja bym tego nie kupił .

Napisano

Ja też myślę że to żart, ale brawa za pomysł :)

Jak piszesz że masz 175cm wzrostu to 19' będzie git, chyba że już nie rośniesz to 17' będzie Ci się lepiej śmigać po lesie.

PS zapomniałeś dodać że ten full dwa posty wyżej jest lekki :icon_cool:

Cały czas zapominam czegoś dopisać :P

Z tego fulla najlepszy jest opis cyt: "Rower górski "BO*N TO R*N" 26" wyposażony (czytaj: wypasiony B) ) w amortyzatory (przód i tył) znakomicie nadaje się do pokonywania górskich tras i nie tylko."

Myślałem że spadne z krzesła :)

Napisano

"renomowanej firmy Shimano Tourney" a ja głupi myślałem cały czas ,że firma to shimano. To też fajne "obrotowe manetki w kierownicy" jeszcze powinien dopisac wbudowane :icon_cool:

ale tak na serio to my tutaj hihi a ludzie to kupuje. A rower wart z 200zł/300zł.

Napisano

Najlepsze jest to:

"Regulowany tylny wahacz dzięki któremu mamy komfort podczas jazdy"

oraz

"Solidnie wykonany z dbałością o każdy detal"

Niektórzy to nawet po dwa kupili :)

Napisano

Nie wiem skąd taka nagonka na rower podany przez założyciela tematu, na pewno nie jest to niebezpieczny rower, jedynie hamulce budzą niepewność, ale niewątpliwie dadzą radę spowolnić ten sprzęt, więc trzeba odpowiednio wcześniej hamować, jdnakże nic się w tym rowerze nie urwie i nie złamie.

W aukcji podany jest rozmiar ramy 18", więc teoretycznie akurat do wzrostu 175 cm.

PS

A podany powyżej Hexagon V2 jest dużo słabiej wyposażony, więc szybciej się "zajeździ" :)

Napisano

Czytam i już w drugim poście stoi :

Jeżeli chcesz stracić zęby to polecam jak najbardziej

Za nie całe 900zł kupisz porządny rower który jest godny polecenia, a nie wyrób makropodobny na którym stracisz zęby na pierwszym korzeniu, a o amorze już nie wspominam bo już lepiej jeździć na sztywniaku.

Przecież to niczym nie uzasadnione stwierdzenie :(

Napisano

Najbardziej mi się podoba właśnie ten co podałem przy zakładaniu tematu.

>>>Sektor<<<

Żaden inny nie i jeżeli nic się nie urwie/złamie i posłuży z pare latek to bedzie git :(

Wcześniejszy mój rower to makrokesz czyli totalny syf i w dodatku już nic w nim niedziała i ciężki jak byk po jedzeniu ;D

Napisano
Dla mnie jest bo tarczówki w tej cenie roweru to słabizny a amor to zoom mogli by dac chociaż xct

A Kross to ma niby jaki amortyzator, jak nie Zoom ? czyli też jest niebezpieczny ???

Rower Sektor na pewno nie jest niebezpieczny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...