Skocz do zawartości

[tunning]Rower tekkingowy,co warto wymienić?

Hussar

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Jestem aktulanym posiadaczem roweru tekkingowego Schauff,model Andalusia(przeczytane z ramy).Na wstępie-ktoś w ogóle kojarzy tą markę?Wiem ,ze to niemiecka robota no i tyle.Ma on swoje lata,kupiłem go po tym jak skradziono mi krossa.Chciałbym go trochę odświerzyć.

Co zdołałem ustalić-przerzutki nazywają sie shimano deore xt(3x7) no i chodzą średnio(coś tam trze).Na przód i tył są hamulce zwykłe szczękowe,z tym ,ze z tyłu są pod ramą,takie dziwne miejsce na wysokości łańcucha-udało mi się je wyregulować,no ale chciałbym zmienić rączki od hamulców przy kierownicy(te są dość porysowane) na jakieś metalowe-co jest tanie i godne polecenia?

Rama jest Cr-Mo troche obdrapana...czy mozna proszkowo to pomalować?Ktoś już to wykonywał,jaki koszt?No i czy oni tylko przejadą mi całą rame na jeden kolor(głupio to tak by wygląda),bo chciałbym,zeby zostawili albo wykonali ten sam napis na ramie jaki jest "schauff",wtedy to jakoś by wyglądało,a tak to tania marketówka(tak mi sie kojarzy).

Jest taki bajer wbudowany w kierownice-prędkościomierz chyba-nie działa,co kupic,żeby go ożywić?

Obręcze...nie wiem co to jest,gdzieś w odmętach internetu czytałem,ze to może sie nazywać "mavik"?Obręcze mógłbym wymienić jeśli te są źle.No i opony jakies dobre.

to tyle:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...