Flapjack Napisano 27 Lipca 2010 Napisano 27 Lipca 2010 Witam wszystkich, Chciałbym wreszcie kupić swoją pierwszą "kolarkę" bo lubię szybko zasuwać rowerem po ulicy tylko z szosówkami nie miałem do czynienia więc jestem zagubiony ;] Do tej pory jeździłem na tanim góralu z cieńszymi kołami (semi-slick) żeby zmniejszyć opory toczenia ale ten rower swoje lata ma i moge go jedynie używać do gorszej pogody a na słoneczną pogodę kolarka byłaby idealna ;] Zastanawiałem się również nad kupnem crossa ale na szosówce pojedzie się szybciej Tylko tak: mam 193 cm wzrostu i ponad 100 kg wagi mam nadzieje że to nie przeszkadza I chciałbym jeździć na kolarce ubrany normalnie a nie w tym śmiesznym kolorowym stroju i w normalnych butach. Teraz tylko którą szosówkę wybrać z tych dwóch a może inna jest korzystniejsza. Przedział cenowy to koło 3000 zł chociaż wolałbym więcej ;] I czy 18 przerzutek w kolarce wystarczy żeby naprawdę szybko jechać i nie braknie przełożeń nawet z górki? Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam
SpamBoot Napisano 27 Lipca 2010 Napisano 27 Lipca 2010 Myślę, że ponad 100kg wagi jakoś szczególnie nie przeszkadza A to jak się ubierzesz zależy tylko i wyłącznie od Ciebie, chociaż ten ''śmieszny kolory strój'' to naprawdę bardzo duży komfort, ale cóż, jak wolisz długie spodnie i marynarkę to twoja sprawa. Teraz tylko którą szosówkę wybrać z tych dwóch a może inna jest korzystniejsza. No właśnie... Z których dwóch ? ; > Przedział cenowy to koło 3000 zł chociaż wolałbym więcej ;] Więcej ? mam wrażenie, że albo masz 10 lat, albo robisz sobie jaja. I zapewniam Cię, że 18 biegów wystarczy aby się rozpędzić, ale chyba Ciebie bardziej zadowoliłby skuter
Flapjack Napisano 27 Lipca 2010 Autor Napisano 27 Lipca 2010 A właśnie zapomniałem zapisać że podobają mi się 2 rowery: Merida Road Race 903 albo Cube Aerial. No właśnie w góralu mam 18 biegów ale podobno w kolarkach przełożenia są inne i się tego nie da porównać. Może trochę niefortunnie napisałem ale chodziło mi że szkoda że nie mam więcej kasy bo bardzo lubię jeździć na rowerze a jak coś lubię to nie szczędzę na to pieniędzy ;] Z tym skuterem to przesada ale kumpel mi opowiadał jak jechał z kimś na skuterku właśnie a za nimi jechał gość na kolarce i szczena im opadła że to możliwe ;] Wcisnął się w ich tunel powietrzny i zasuwał ;] Też tak chce
SpamBoot Napisano 27 Lipca 2010 Napisano 27 Lipca 2010 Wcisnął się w ich tunel powietrzny i zasuwał ;] Też tak chce W to nie wierzę, ale wierzę, że mógł jechać równo z nimi, bądź też szybciej, nie raz na drodze zawstydziłem skuter Co do przełożeń to wystarczy spojrzeć na wielkość trybów z tyłu Ja brałbym Meridę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.