maciej1408 Napisano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 A takie pytanko do Ciebie mam.. Bo widzę że masz bardzo mocno sztycę wysuniętą.. Ile cm siedzi w ramie? Bo też mam tak wysuniętą ale ostatnio w sklepie rowerowym powiedzieli mi że od tego że wychodzi za granicę 10 cm może pęknąć rama. Czy to prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uraz Napisano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Masz na sztycy zaznaczone ile może być wysunięta. Jeśli rama pęknie pomimo tego że sztyca nie była wysunięta poza ogranicznik to znaczy że albo była źle zaprojektowana (np Gary Fishery) albo miała wadę materiałową. Co do Cuba to jak już wcześniej ktoś sugerował wymień ramę a na pewno będziesz bardzo pozytywnie zaskoczony. Miałem LTD Race niedawno jako ramę przejściową i jednoznacznie stwierdzam że okropnie się prowadzi i bardzo słabo podjeżdża niczym typowy turystyk. Kilka razy się wystraszyłem kiedy ja chciałem skręcić .. ba musiałem skręcić bo nieuchronnie zbliżały się drzewa a rower niekoniecznie : ) Fakt faktem rama jest ładnie wykonana ale waga i geometria to totalna porażka. Jeśli z jakiegoś powodu wielbisz markę Cube to przynajmniej zapoluj na model Reaction Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ubotek Napisano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Jeżeli sztyca wystaje ponad insert, który powinien być zaznaczony na sztycy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 13 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 OK, w końcu dodałem naklejki:) Co do sztycy, to jest parę cm jeszcze do granicy. Co do ramy, na moje potrzeby jest OK:) Reaction ma prawie identyczną geometrie. Reaction ma krótszą o 0,5 cm główką oraz dłuższą o 0,5 długośc rury od siodła do główki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 1 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Aktualna waga 9831g Zmiany: - korba XTR - suport Swiss Comp - alu nakrętki do Cranków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 jak dla mnie to kiepsko prezentuje się z tą korbą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacholski Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Ślicznotka . Mam tylko pytanie, czemu XTR? Co się stało z XT? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 1 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Ślicznotka . Mam tylko pytanie, czemu XTR? Co się stało z XT? Zmienił właściciela:) Docelowo całość ma być na XTR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzemi15 Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Dawno tak ładnego roweru nie widziałem Wygodnie Ci się jeździ z tak opuszczonymi klamkami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ahmedsaid Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 PiPoLiNiO a wygodnie się jeździ w takim ustawieniu? Wytrzymałbyś dzień jazdy na tej ślicznotce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 kabelek od licznika troche szpeci calosc wiem ze detal ale psuje troche efekt calosci sruba w zacisku sztycy jest zlota czy tylko tak na zdjeciu wyszlo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Zacisk KCNC więc i śruba w kolorze złotym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 1 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Śruba złota. Ustawienie klamek dla mnie jedyne akceptowalne, już było to omawiane:) ahmedsaid, o co konkretnie pytasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romero Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Przeczytałem cały watek i podziwiam za stopniowe modernizacje, które w końcu dały bardzo dobra wagę i super wygląd po prostu super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ahmedsaid Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Pytam ogolnie, o geometrie, o uniwersalnosc i o wygode. Czy mozna bez bolu ujezdzac taka koze na codzien? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 1 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Pytam ogolnie, o geometrie, o uniwersalnosc i o wygode. Czy mozna bez bolu ujezdzac taka koze na codzien? Można, jak najbardziej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti95 Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Jak jużbyło o tym mówione to wybacz ale jak się jeździ na tej ramce? Pasowałaby ona pod xc/marathon ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 1 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 A co za różnica czy jedziesz w zawodach czy poza zawodami? Przecież jeździ się tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.