PiPoLiNiO Napisano 17 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Że tak zapytam do ilu kg chcesz zejść? i czy nie lepiej inwestować w części carbonowe? większy lans i ładnie wygląda To już ostatnie modyfikacje i koniec projektu. Celem było zejście poniżej 10kg. Niestety musimy czekać do jutra bo pocztex dał Ciała... Ale już jutro cała rozpiska i fotki. Waga powinna być miedzy 9 996g a 9 999g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti95 Napisano 17 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 A że tak spytam z niecierpliwości co zamówiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 17 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 A że tak spytam z niecierpliwości co zamówiłeś? Tzn. dostałem już tytanowe i aluminiowe śruby oraz łańcuch KMC X9SL Gold i teraz czekam na pedały Crank SL. W tej chwili waga to 10 030g, tak jak pisałęm wyżej na pedałach zejdzie 31-34g:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 18 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Udało się Waga 9 999g:) Bar Ends (Rogi): KCNC 52g Bottle Cage (Koszyk na bidon): ELITE Paron 29g Brakes (Hamulce): XT 561g + tarcze XTR 270g + adapter 28g Cables (Pancerze): 51g Cassette (Kaseta): XTR 222g Chain (Lancuch): KMC X9SL Gold 242g Crankset and suport (Korba i suport): XT + śruby KCNC 850g Derlr (Front) (Przerzutka przednia): XTR 128g Derlr (Rear) (Przerzutka tylna): XTR 180g Fork (Widelec): Rock Shox Reba SL 1602g Frame (Rama + hak + śrubki): CUBE LTD RACE 1824g Grips (Gripy): Bontrager XXX Light 15g Handlebar (Kierownica): Far and Near 116g Headset and starnut (Stery): TIOGA NS 73g Pedals (Pedaly): Crank Brothers SL 266g Seat (Siodlo): ROTOR SD1 137g Seatpost (Sztyca): KCNC Ti Pro Lite 161g Seatpost clamp (Zacisk sztycy): KCNC Screw Clamp 11g Shifters (Manetki): XT 250g Skewers (Zaciski kol): KCNC 42g Spacers (Podkladki pod mostek): BBB 4g Stem (Mostek): KCNC SC Wing 96g Tires (Opony): Schwalbe Rocket Ron EVO 2.1 892g Top Cap (Top cap): KCNC 8g Tubes (Detki): Schwalbe XX-Light 210g Wheel Front (Kolo przednie): XT WH-M775 758g Wheel Rear (Kolo tylne): XT WH-M775 920g Aluminiowe śruby: manetki, klamki hamulcowe, rama Tytanowe śruby: zaciski hamulca, adapter, lewe ramię korby Razem: 9999g Kompletnie nie kumam czemu na tym forum nie ma opcji edycji postów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteQ Napisano 18 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Wygląda super tzn. trochę psuja wygląd czerwone naklejki na Rebie i czerwne nyple, ale i tak jest GIT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 18 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Wygląda super tzn. trochę psuja wygląd czerwone naklejki na Rebie i czerwne nyple, ale i tak jest GIT Właśnie nie było wersji z szaro czarną nalepką... Ciągle myślę czy tej nie zdrapać, ale nie wiem czy taki pusty nie wyglądałby gorzej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti95 Napisano 18 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Ten łańcuch jest świetny wygląda jak by był zardzewiały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tasior Napisano 18 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Ten łańcuch jest świetny wygląda jak by był zardzewiały hahahaha cięta riposta nawet na FR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 21 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Wygląda super tzn. trochę psuja wygląd czerwone naklejki na Rebie i czerwne nyple, ale i tak jest GIT Naklejki zdrapane. Wygląda dużo lepiej:)Tylko teraz żałuje, że nie kupiłem niebieskich zacisków kół... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti95 Napisano 21 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Widzę że bardzo chcesz zejść z wagi Mam pytanie a czemu akurat hample xt? nie wolałbyś wziąć np. czegoś w avidów w tej samej cenie a nawet taniej znajdziesz avid elixir R wraz z tarczami i o wiele lżejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 21 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Widzę że bardzo chcesz zejść z wagi Mam pytanie a czemu akurat hample xt? nie wolałbyś wziąć np. czegoś w avidów w tej samej cenie a nawet taniej znajdziesz avid elixir R wraz z tarczami i o wiele lżejsze Jedna kwestia: łatwość serwisowania:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti95 Napisano 21 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 A z avidkami nie jest tak źle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 21 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 A z avidkami nie jest tak źle Mialem juz Avidy trójeczki i nigdy więcej Avid: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti95 Napisano 21 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Tak tylko że 3 to całkiem inna historia ja chciałem kupić właśnie 3 ale akurat trafiła się oferta i kupiłem nówki elixir 5 z tarczami za śmieszna cenę Dopiero teraz się naczytałem że same problemy z 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 21 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Tak tylko że 3 to całkiem inna historia ja chciałem kupić właśnie 3 ale akurat trafiła się oferta i kupiłem nówki elixir 5 z tarczami za śmieszna cenę Dopiero teraz się naczytałem że same problemy z 3 Z Avidem miałem problem, z Magurą też. Kupiłem SLX zero problemów, XT to samo:) I to banalne odpowietrzanie...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 1 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 Parę kolejnych zmian:)Być może dojdą jeszcze tytanowe osie pedałów. Bottle Cage (Koszyk na bidon): ELITE Paron 29g Brakes (Hamulce): XT 561g + tarcze XTR 270g + adapter 28g Cables (Pancerze): 51g Cassette (Kaseta): XTR 222g Chain (Lancuch): KMC X9SL Gold 242g Crankset and suport (Korba i suport): XT + śruby KCNC 850g Derlr (Front) (Przerzutka przednia): XTR 128g Derlr (Rear) (Przerzutka tylna): XTR 180g Fork (Widelec): Rock Shox Reba SL 1600g Frame (Rama + hak + śrubki): CUBE LTD RACE 1824g Grips (Gripy): Bontrager XXX Light 22g Handlebar (Kierownica): Far and Near 108g Headset and starnut (Stery): TIOGA NS 73g Pedals (Pedaly): Crank Brothers SL 266g Seat (Siodlo): ROTOR SD1 137g Seatpost (Sztyca): KCNC Ti Pro Lite 161g Seatpost clamp (Zacisk sztycy): KCNC Screw Clamp 11g Shifters (Manetki): XT 250g Skewers (Zaciski kol): KCNC 45g Stem (Mostek): Ritchey WCS Wet White 114g Tires (Opony): Schwalbe Rocket Ron EVO 2.1 892g Top Cap (Top cap): KCNC 8g Tubes (Detki): Schwalbe XX-Light 210g Wheel Front (Kolo przednie): XT WH-M775 758g Wheel Rear (Kolo tylne): XT WH-M775 920g Aluminiowe śruby: manetki, klamki hamulcowe, rama Tytanowe śruby: zaciski hamulca, adapter, lewe ramię korby Razem: 9959g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pr5Rider Napisano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 Wkońcu i na tym forum pojawił się up projektu fajna maszyna, teraz tylko koła i rama i masz rower w granicach 8,5kg :)Ale po co zmieniać coś kiedy sprawia to tyle fajdy i cieszy oko ?.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 wreszcie masz klamki hamulcowe w jakiejs normalnej pozycji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 10 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 wreszcie masz klamki hamulcowe w jakiejs normalnej pozycji Już nie mam:D Po dzisiejszej krótkiej jeździe znów je trochę obniżyłem, bo tak mi niewygodnie;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Jaka długość mostka? Rower prezentuje się świetnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti95 Napisano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Jaka długość mostka? Ja stawiam na 120mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 10 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 110, było 100 ale bolały plecy... Waga: 9 923 g (wstawione osie tytanowe do cranków). Jutro powinny być nalepki na Rebe:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti95 Napisano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Jutro powinny być nalepki na Rebe:) No właśnie coś mi tak pusto jest a to z jakiego powodu nie ma? Jak można wiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 10 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Bo czerwone były i nie pasowały:) Teraz będą czarne. Jeśli będzie źle wyglądać to będzie tak jak teraz czyli bez niczego:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
philip100 Napisano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Słuszna decyzja , ja też kupiłem z czerwonymi i zdarłem zanim jeszcze zamontowałem widelec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.