Skocz do zawartości

[Rower/Rama] Kross a4 dsc czy a2 dsc 2010

bizi10

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, na koniec sezonu wziąłem się za kupno roweru MTB (XC). Mój budżet to max 2000, więc mam do wyboru 2 rowerki firmy kross. Jeden z nich to level a4 dsc 20" a drugi level a2 dsc 21". No właśnie ta rama nie wiem jaką wybrać czy a4 20" czy a2 21", ponieważ mam ok 190 wzrostu i ok 76 wagi. Co myślicie o tych roweruch i rozmiarze ram? Gdyby a4 miał 21" to bym sie nie zastanawiał.. A moze macie jakies inne propozycje co do rowerów? Mam jeszcze katalog "Author" i polecano mi w sklepie model dexter z hydraulika oraz basic na v-brake.. W go sport spotkalem sie z rowerkiem scrapper ar2 produkcja gosport i nie wiem co o nim myslec..

Napisano

Kross level a2 odpada ponieważ ma zbyt słaby sprzęcik(ogólnie chodzi mi o przerzutki) jedynie dobry jest w nim amorek.

Kross level a4 bardzo polecam mam go już ponad rok i bardzo dobrze się spisuje tylnie przerzutki deore spisują się świetnie :(, amorek też niczego sobie wystarczy, że będzie czysty ponieważ ROCK SHOX'y nie lubią brudu.

Wspomniałeś także o scrapper ar2 trochę o nim poczytałem to mogę powiedzieć, że pod względem osprzętu konkuruje z a4 :devil:

Napisano

A4 to lepszy osprzęt jakby nie było więc warto go wziąć. Co do rozmiaru to są kojarzę osobę ze wzrostem 188, które jeździ na 19tce i jej to odpowiada, najlepiej będzie jeśli się przymierzysz.

Napisano

Kross level a2 odpada ponieważ ma zbyt słaby sprzęcik(ogólnie chodzi mi o przerzutki) jedynie dobry jest w nim amorek.

Hahahaa toś stary teraz popłynął KROSS A2 ma przerzutkę przód Shimano Alivio, KROSS A4 to samo.

KROSS A2 ma przerzutkę tył Shimano Deore XT Shadow, KROSS A4 ma przerzutkę tył Shimano Deore SGS

To teraz mi napisz które przerzutki są lepsze???

Jedynie KROSS A4 ma lepsza korbę, kasetę i amor

Porównuję oczywiście roczniki najlepsze czyli 2009r

Ale i tak bym wziął A4 ;] oczywiście jak dla ciebie to z ramą 20 cali

pozdrawiam

Napisano

Wlasnie dzis porownalem sobie a4 2009 i a4 2010.. Starszy ma lepszy osprzet ale nie wiem czy w mojej okolicy dostane model z 2009r. Wiem ze tegoroczny bez problemu bo sie pytalem.. W Polancu (świętokrzyskie) czyli tu gdzie mieszkam jest sklep w ktorym obnizaja strasznie ceny, koles mi powiedzial ze z kazdym rowerem dojdziemy do porozumienia.. Za a2 DISC 2010 powiedzial w granicy 1500zl co na sklep jest bdb wynikiem, popytam sie jeszcze o a6 to moze zaszaleje :) Denerwuje mnie to ze Kross w dobrych modelach nie ma ram 21.. No ale jak na moj wzrost patrzylem na stronce daja rame 20". Obym nie mial problemow z plecami bo trenuje siatkowke i po niej czasem mam takie bole, wiec przez rower moze byc jeszcze wiekszy problem. Musze sie przymierzyc do niego za jakis czas.. Kasa jest tylko ze wyjazd za pare dni mi wypada i nie ma sensu w tej chwili brac.. A moze polecicie mi jakies rowerek z innej firmy? Za dotychczasowe odp.-dzieki :D

Napisano

Hmm a co myslicie o kross level a6 tylko jeszcze sie zastanawiam nad rocznikiem 09 a 10. Nie rozumiem ze w tym roku zrobili w tej samej cenie gorszy rower.. To mial byc nastepca i jest ch*ja wart! W zaleznosci od kasy zastanowie sie nad dsc i v-kami..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...