GMark Napisano 26 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Witam. Nadszedł czas wymiany linki przedniej przerzutki /Alivio/ - linka postrzępiła się przy mocowaniu do przerzutki. Zanim zacznę działać mam pytanie- jak się montuje linkę wewnątrz manetki /Shimano ST-EF50/ ? Czy trzeba ją rozkręcić czy jest jakiś patent producenta umożliwiający ten zabieg mniej boleśnie? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Welniak Napisano 26 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Musisz odkręcić te dwie śrubki i ściągnąć pokrywkę. Będziesz widział cały mechanizm bębenka. wypychasz linkę i wkładasz nową. Montujesz pokrywkę przykręcając ją śrubkami. Voila. Niestety nie da się mniej boleśnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GMark Napisano 26 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 nie wysypie mi się stado sprężynek na podłogę? :-) dzięki za info. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 26 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Nie wysypie się nic. Linkę należy zmieniać na najniższym biegu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GMark Napisano 26 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 ok. jutro podziałam w temacie. dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.