TocaS Napisano 26 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Witam Naczytałem się trochę na temat tego mavica i martwię się co do jego wytrzymałości, ponoć sztywny, ale nie wiem jak się odbije w stosunku co do mojej wagi bo to 90 kg :/ . Według sklepu będzie ok bo to lepsza obręcz od aktualnie posiadanej, a mianowicie Alexrims XDlite. Przeznaczenie dla tego mavica to szosa i slicki 1.1 do terenu alex. Zastanawiam się jednak czy to nie był błąd. Ciekawy zaś jestem czy znajdzie się tu jakaś osoba o podobnej wadze z podobną obręczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 26 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 90+ obrecze 330g ztr, i chodza ok, wazne tez jest jak i czym je zapniesz, jak fundusze nie ograniczaja to polecam sapimy cx-ray Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 26 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Ciekawy zaś jestem czy znajdzie się tu jakaś osoba o podobnej wadze z podobną obręczą. Do niedawna 82kg + ciężki plecak, obręcz X317d (395g, 36 dziurek), zero problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 26 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Jak przyjdzie do mnie koło to Ci powiem czy wytrzyma moje 90kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 27 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 85kg tutaj, i na 99% biore 717 do nowego roweru (rozwazam jeszcze 719). Do tej pory na hardzie jezdzilem na xm317 i kola sa naprawde mocne, po 3k przejechanych nie mialem z nimi zadnych problemow, raz sie zdazyla delikatna korekta przy okazji serwisu okresowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 27 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 No ja będę miał koło na jutro zrobione, sam bym złożył ale niestety nie mam centrownicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 30 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Zamontowane, działa, szprychy DT nie pamiętam jaki model. Na slickach dały rade po poznańskich dziurach, do tego jeden zeskok z krawężnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 24 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Może to kogoś interesuje albo i nie, ale dziś wjechałem tyłem w niezłą dziurę i koło ma bicie boczne i promieniowe. Mocno uderzyłem bo mi nawet z tyła lampa się otworzyła, spadł klosz i wyleciały baterie. Nie wiem czy to pech czy nie, być może większość kół by tego nie przeżyło w slickach, czy to też wina tego co składał bo szprychy po stronie tarczy były trochę luźne. No nic zobaczymy co się da z tym zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 24 Września 2010 Udostępnij Napisano 24 Września 2010 To ja też coś dodam od siebie, z tydzień temu wjechałem w zapadniętą studzienkę, nawet bardzo zapadniętą bo na jakieś 15cm że prawie OT zaliczyłem. Koło złapało minimalne bicie boczne i tyle. Nawet nie kwalifikuje się to do centrowania, bo serwisant by powiedział że zawracam mu dupę niepotrzebnie. Imho fajna lekka obręcz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 25 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2010 Dokładnie wjechałem w zapadniętą kratkę ściekową. Uderzenie było spore. Rozmawiałem z paroma osobami i jest duże prawdopodobieństwo, że większość obręczy by tego nie wytrzymała. Bicie boczne zlikwidowane ale promieniowe powstało w wyniku spłaszczenia obręczy dzisiaj dokładnie to obadałem, a że to 717 to kwalifikuje się do wymiany na kolejną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 25 Września 2010 Udostępnij Napisano 25 Września 2010 To widać, że duży balon (SBE 2.1") jednak coś daje...albo wjechałeś w jeszcze bardziej zapadniętą studzienkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 26 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Obręcz wymieniona na kolejną, najlepsze jest to, że na powrocie z serwisu po zablokowaniu przedniego amortyzatora, wyczułem również jajo z przodu, te na szczęście jest do wyciągnięcia, obręcz Alexa XDlite. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SteveY Napisano 27 Września 2010 Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Podepnę się po raz kolejny pod czyjś temat Czy takie obręcze (ale pod V-ki jeśli to jakaś różnica) ubrane w oponki 2.1 (Smart Sam'y na przykład) nadają się do codziennej jazdy po mieście? Skoro mam już rower to oszczędzam sobie nieco czasu i kulam się nim do pracy zamiast człapać na nóżkach. Po drodze mam niestety kilka (naście) krawężników różnej wysokości... Przejeżdzam je dość wolno i na stojaka, ale zawsze to krawężnik... Poza tym, swoje ważę, w porywach do 85kg. Reasumując moje bazgroły. W takim przypadku jak mój, warto kupić lekkie obręcze czy nie ma to sensu, bo nie wytrzymają za długo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 27 Września 2010 Udostępnij Napisano 27 Września 2010 SteveY dlaczego owe obręcze nie miałyby się nadawać do codziennej jazdy Jeżeli masz obawy co do ich wytrzymałości możesz zaopatrzyć się w model 719. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SteveY Napisano 27 Września 2010 Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Po prostu wolę się upewnić. Co prawda jeśli już to kółka będe kupował na wiosnę raczej... I wtedy to dopiero zasypę Was pytaniami, jakie piasty, szprychy itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil515 Napisano 27 Września 2010 Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Jeżeli obręcz o takiej wadze tak szybko się wygina, to jak sprawa wygląda z ZTR Alpine ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 27 Września 2010 Udostępnij Napisano 27 Września 2010 A na to pytanie znajdziesz odpowiedź np tu i tu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.