orions Napisano 26 Lipca 2010 Napisano 26 Lipca 2010 Witam, Potrzebuję drobnej porady. Mamy dwójkę dzieci (rok i 3 lata). Moja szanowna małżonka ma damkę miejską z zamontowanym fotelikiem tylnym. Ja mam rower górski (kilkuletni Scott Peak). Chcielibysmy z dzieciakami jeździć na wycieczki, więc pożyczyliśmy od znajomej drugi fotelik, żeby w komplecie móc się gdzieś wybrać. No i problem - to jest fotelik na pręcie, mocowany standardowo do tylnej części ramy. Do mojego górala nie da się go zamontować, ponieważ wzdłuż ramy biegnie linka do przerzutek przednich. Prośba o radę - czy możecie doradzić fotelik jakoś inaczej mocowany? Wszystkie które znalazłem maja właśnie takie klasyczne mocowanie, które nic mi nie daje. Chciałbym również uniknąć foteliku przedniego, ponieważ dzieciaki mają 12 i 14 kilo - więc niedługo obaj z takowego wyrosną. Za mali są również na przeróżne dostawki, ponieważ nawet starszy jeszcze się prosto nie trzyma. Innymi słowy pozostaje fotelik mocowany z tyłu, tylko że jakoś inaczej, niż standardowo. Czytałem o fotelikach mocowanych do bagażnika, ale jakoś nie byłem w stanie znaleźć żadnego do kupienia (pomijając, że nie mam bagażnika, ale to nie problem, można dokupić). Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Konr4d Napisano 26 Lipca 2010 Napisano 26 Lipca 2010 Markowe foteliki mają szybko złączki z miejscem na tą linkę i nic nie przeszkadza. Wszystkie foteliki bellelli pasują do takich rowerów bez problemu Foteliki Bellelli, albo poszukaj na alledrogo
gwizdek01 Napisano 8 Marca 2011 Napisano 8 Marca 2011 Markowe foteliki mają szybko złączki z miejscem na tą linkę i nic nie przeszkadza. Wszystkie foteliki bellelli pasują do takich rowerów bez problemu Foteliki Bellelli, albo poszukaj na alledrogo Witam! Ma ktoś doświadczenie z fotelikami bellelli ?Chcę kupić model: pepe standard jak z ich jakością i komfortem jazdy?
aro05 Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 Witam od roku uzywam fotelika hamax kiss i montowalem go na 3 roznych rowerach (2 gorskich i jednym szosowym). Najwiekszy problem byl z zakreceniem do ram gorskich. W jednym z tylu jest linka od hamulca a w drugim linka przerzutki przedniej (sprawa duzo bardziej skomplikowana), jednak w obu przypadkach montaz byl mozliwy. Trzeba tylko przed zakupem sprobowac np; w sklepie czy jest to mozliwe. Jesli chodzi o sam fotelik hamax kiss jest on rewelacyjny. Uzywam go codziennie zaworzac do przdszkola mojego syna, sprawuje sie swietnie, na zjazdach, podjazdach i nierownym terenie;
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.