Marcin1888 Napisano 26 Lipca 2010 Napisano 26 Lipca 2010 Witam ! Jestem nowym użytkownikiem na forum oraz nowym pasjonatem fr/enduro. Chciałbym spróbować swoich sił w tym stylu jazdy. W rowerze wiem gdzie są pedały i kierownica, więc wyjadaczem rowerowym nie jestem. Zwracam się do was drodzy forumowicze z prośbą o pomoc w złożeniu fajnego rowerku tego typu do 3000 zł. Z góry dziękuję za każdą odpowiedź. Pozdrawiam !
PiterForce5 Napisano 26 Lipca 2010 Napisano 26 Lipca 2010 No dobra,nie czytam w twoich myślach więc nie wiem jaki rower zamierzasz złożyć... Na początek: -Jaką chcesz ramę? Full czy Hardtail oraz czy chcesz używaną czy nówkę? -Ile kasy zamierzasz wydać na samą ramę? Odpowiedz na te pytania i będziemy myśleć dalej.
Marcin1888 Napisano 26 Lipca 2010 Autor Napisano 26 Lipca 2010 Jak już wyżej napisałem na temat dokładnych specyfikacji rowerów tego typu się nie znam. Więc nie ukrywam, że to co mi odpisałeś to "czarna magia" dla mnie. Sprzęt może być nowy jak i używany (w dobrym stanie). Pozdrawiam.
Miecho87 Napisano 26 Lipca 2010 Napisano 26 Lipca 2010 Ale na resztę pytań też byś mógł odpowiedzieć, jak i doczytać choć podstawy. To nie są wymagania z kosmosu, bo leży to tylko i wyłącznie w Twoim interesie. Niestety nie jesteś wróżkami (a przydałaby się choć 5 w totka) i bez podstawowych informacji nie doradzimy Ci zupełnie nic, bo nie będzie jak. A potem ludzie mają pretensje, że nikt nie odpowiada w temacie. Więc tak: 1. Rama full czy HT - czyli czy rama ma być sztywna czy z tylnym zawieszeniem. Oczywiście pierwsza opcja jest tańsza, a druga lepsza. 2. Ile pieniędzy możesz (chcesz) przeznaczyć na samą ramę. Tu chyba nie ma co tłumaczyć. 3. W 3 tys. ciężko będzie kupić cały rower, ale skoro może być używka, można by się rozejrzeć za całym rowerem, choć opłacalność zależy od konkretnego przypadku.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.