Aurox Napisano 18 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 No bez przesady, ja przy 182 wzrostu jeździłem na ramie 62 cm. Chociaż ostre na miasto powinno być małe i poręczne. Jak coś kupisz to się pochwal! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 18 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 176 cm i miałem ramę 575mm (którą teraz sprzedaję) przekrok był minimalny, chociaż nogę wewnątrz od krocza do podłoża mam dłuższą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 18 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 Sama długość rury podsiodłowej stosunkowo niewiele mówi, pomijając jej pochylenie (mały wpływ) duży wpływ ma wysokość zawieszenia suportu. Co z tego że rama ma wysokość 50 cm jak suport jest kosmicznie wysoko zawieszony ( przełajówki ) i nawet wysoki biker może sobie potłuc krocze np zatrzymując się na światłach. Przy wyborze ramy kluczowa rzecz to wysokość rury górnej od podłoża! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 Powtarzałem już wiele razy , że wysokość wuportu ma znazenie. Moja koza ma 58cm podsiodlowke , ale kraniec mufy podsiodlowej jest jak w 60-62. Środek suportu mam jakos o niecaly centymetr ponizej osi koła tył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.