fatalwalker Napisano 26 Lipca 2010 Napisano 26 Lipca 2010 Witka. Zakupiłem sobie nową ramę GT Avalanche 0.5, na której chciałem poskładać sobie rower. Chciałem poprosić o poradę, ponieważ brak mi mostka, kierownicy i co najważniejsze sterów. Te przy ramie są niekompletne:/ Mam 178cm, 95kg, a rozmiar ramy to M. Pytania więc brzmią: 1. Mostek kupić taki jak był w oryginale (z modelu zaskar, ponieważ nie mogłem znaleźć specyfikacji 0.5) 90mm długość i 6 st. wznios czy może coś innego żeby wygodniej było? 2. Kierownica gięta do tego np. Easton EA30 ew. jakaś szersza jak Truvative Stylo 3. Stery (najważniejsze) Tu z tego co zdążyłem wyczytać są zintegrowane. Na fotkach poniżej to co zostało z nich. Czy wystarczy coś dokupić (łożyska, itp) czy kupować całe nowe i ew. jakie? Z poprzedniego roweru stery i łożyska crane creak VP chyba Dzięki:)
ugupu Napisano 27 Lipca 2010 Napisano 27 Lipca 2010 Witka. Zakupiłem sobie nową ramę GT Avalanche 0.5, na której chciałem poskładać sobie rower. Chciałem poprosić o poradę, ponieważ brak mi mostka, kierownicy i co najważniejsze sterów. Te przy ramie są niekompletne:/ Mam 178cm, 95kg, a rozmiar ramy to M. Pytania więc brzmią: 1. Mostek kupić taki jak był w oryginale (z modelu zaskar, ponieważ nie mogłem znaleźć specyfikacji 0.5) 90mm długość i 6 st. wznios czy może coś innego żeby wygodniej było? 2. Kierownica gięta do tego np. Easton EA30 ew. jakaś szersza jak Truvative Stylo 3. Stery (najważniejsze) Tu z tego co zdążyłem wyczytać są zintegrowane. Na fotkach poniżej to co zostało z nich. Czy wystarczy coś dokupić (łożyska, itp) czy kupować całe nowe i ew. jakie? Z poprzedniego roweru stery i łożyska crane creak VP chyba Dzięki:) Witaj, Ad1-Mnie taki mostek pasowałby. Jeśli w poprzednim rowerze miałeś inny (długość, kąt), użyj podobnego. Ad2-Easton ea30 i Truvativ Stylo mają tą samą szerokość-685mm Ad3-Stery widoczne na zdjęciu to zwykłe stery, NIE zintegrowane. Można próbować dobrać łożyska, ale szybciej i łatwiej kupić nowe Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.