Skocz do zawartości

[amortyzator] dart 3 problem po dobiciu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Może tylko wydaje ci się, że go dobiłeś. Jeżeli na tym maratonie bylo dużo błota to najprawdopodobniej jest w środku zapchany. Rozkręć i przeczyść :P

Napisano

Może tylko wydaje ci się, że go dobiłeś. Jeżeli na tym maratonie bylo dużo błota to najprawdopodobniej jest w środku zapchany. Rozkręć i przeczyść

To powinno rozwiązać sprawę :)

Napisano

Dart ma sprężyne + blokadę na oleju. Albo zasyfiłeś go, albo blokada jakimś cudem sie włączyła (choć nie wiem jak, bo ona jest na sprężynie, i jak już, to by sama puściła od pier*&%#$#, a nie włączyła) - rozbierz, obejrzyj, wyczyść i daj relacje ;]

Napisano

Wyczyściłem sprężynę i wykręciłem z prawej goleni element zanurzony w oleju(olej czysty),ale bez zmian.Pozostaje jeszcze całkowite rozebrani,ale nie wiem jak się do tego zabrać.

Znalazłem schemat rozebrania ,tylko zastanawiam się czy to coś pomoże ?

• Mod Team
Napisano

Po wykręceniu tłumika amortyzator dalej jest twardy,i przy mocniejszym docisku ugina się ale skokami.

A powrót płynny czy też skokami?

Napisano

Po wykręceniu tłumika amortyzator dalej jest twardy,i przy mocniejszym docisku ugina się ale skokami.

No to już jest dziwny objaw. I sugeruje jakieś problemy z geometrią całości albo którychś wnętrzności.

Napisano

manualu ?

Tak, Service Manual - instrukcja serwisowa. Tak wiem, że nie masz. Wiem też, że nie zaglądałeś na stronę producenta, a logiczne, że takie rzeczy się tam znajduje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...