Skocz do zawartości

[spodenki] ucisk na ramiona

Pixell

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

od kilku dni noszę się z zamiarem zakupu spodenek z szelkami. Do tej pory jeździłem w szortach z "pampersem" ale ostatnie upały skłaniają mnie do zakupu normalnych kolarek. Przymierzyłem kilka par, głównie w decathlonie, mam najbliżej i praktycznie przy każdym modelu czuję lekki ucisk szelek na ramionach. Odczucie w stylu - za mały rozmiar, ale nogawki, rozmiar w pasie jest ok. Przymierzałem rozmiar L, mój wzrost to 182cm. Rozmiar XL jest za luźny.

Słyszałem opinię że tak ma być ponieważ pozycja na rowerze jest inna. Czy faktycznie tak ma być??

Skoro masz odczucie za malego rozmiaru to przymierz wiekszy ;). Generalnie spodenki mocno sie roznia nawet w zakresie jednego rozmiaru, to zalezy od producenta. Poprobuj innych jak musisz. Ale wydaje mi sie ze ten lekki ucisk na ramionach to po prostu uczucie towarzyszace noszeniu szelek. Ciesz sie, bo to uczucie, kiedys powszechne, jest juz nieznane 90 procentom naszego spoleczenstwa :). Mozna sie poczuc wyjatkowo :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...