Skocz do zawartości

[rower] dobry i tani - czy jest taki

nizioleczek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Przymierzam się do zakupu rowerku. Jestem zupełnym laikiem jeśli chodzi o rowery dlatego bardzo proszę Was o pomoc.

Potrzebuję roweru do rekreacyjnej jazdy po mieście i wypady po leśnych ścieżkach, wiejskich drogach (na pewno nie jakieś góry itp.) dlatego też pomyślałam o crossie.

Największym problemem jest dla mnie cena :icon_lol: Mogę na niego przeznaczyć maks. 900-1000 zł

Wypatrzyłam w sklepie go sport rower Crossroad 5 W w cenie 799zł (http://www.katalogrowerowy.pl/kr/rowery/miejskieturystycznecrossowe/5125-crossroad-5-w?page=92).

Widziałam, że rowery firmy Merida są w przystępnej cenie.

W głowie mam kompletny mętlik, nie wiem na co zwracać szczególną uwagę przy zakupie roweru.

Bardzo Was proszę o pomoc, nie chciałabym wydać kasy w błoto.

Pozdrowienia i dzięki za odp. !:P

Napisano
  W dniu 25.07.2010 o 11:21, kubuka napisał:

w/w rower to MTB a nie cross

Być może to nie cross ;) Ale to tylko dowód na zgodność z moją poprzednią wypowiedzią - jestem laikiem w tym temacie :P

Sprzedawca w go sport polecał mi ten rower, ale jak wiadomo będzie mi polecał każdy produkt z oferty sklepu :)

Czy mógłbyś mi polecić jakiś model?

Napisano

To ja już nie wiem jaki jest ten rower :D

Ale to nieważne. Czy moglibyście się wypowiedzieć na temat tego konkretnego modelu?

Moglibyście polecić jakiś dobry rower w moim przedziale cenowym? PLIIIIS

Napisano

Za 1000 zł trudno kupić dobry rower . Właściwie wogóle mało jest rowerów w tej cenie . Gdybyś mogła wydać o 400 , 500 zł więcej wybór byłby już spory . na pewno coś znalazło by się na allegro ale ja nie jestem miłośnikiem takich zakupów . Do roweru trzeba się przymierzyć . Na nic super osprzęt i amortyzator jeśli rama będzie za duża/mała . Go sport z twojego linku to rower na kołach 28" - cross . I taki teoretycznie byłby najodpowiedniejszy .Nie jest to żadna rewelacja ale jeśli jest dobrze złożony będzie jeździł :D. Gdybyś znalazła jakiegoś turystycznego górala (koła 26" ) to też się nada .Zresztą to zależy od wzrostu - jeśli jesteś miniaturką to koła 26" mogą być nawet lepsze . Pisałaś o Meridzie - ja znalazłem tylko to http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-merida-juliet-10-v-2010.html . To rower ,,górski " - tak naprawdę rekreacyjny - też się nada .

Który lepszy nie umiem odpowiedzieć - to ta sama klasa . Mieszkasz w Krakowie - proponuję spacer po sklepach - panowie z obsługi na pewno coś doradzą , no i właściwy rozmiar wybierzesz .Aha jest kilka rowerów Arkus od 1000zł ,ale osobiście odradzam .

Napisano

Crossroad to tower który do sklepów Go Sport dostarcza nasz wspaniały Kross, w moim sklepie sprzedaje się ich mnóstwo i jeszcze z żadnym nie mieliśmy kłopotów. Chyba najsłabszym punktem tego roweru jest korba, jakiś podstawowy model od Suntoura z kiepskiego materiału, no i kółka wytrzymają moim zdanie nie więcej niż 85 kg nawet przy rekreacyjnej jeździe. Poza tym w tej cenie uważam ten rower za godny uwagi.

Napisano

Jak większość rowerów w Go Sport. Seria niskich modeli Affix to Hexagony, z kolei te już konkretniejsze Scrapper ar1 i ar2 to levele, tylko nie jestem pewien które. Jednak wielu klientów je omija bo to bezfirmówki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.