Skocz do zawartości

[Rower] Kross Level A4 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Witam .

Jakieś 10 dni temu kupiłem Kross Level A4 rocznik 2009 .

Jako że jestem perfekcjonistą najpierw podziele się tymi złymi spostrzeżeniami .

1-Brzęęęęęk - z przedniego koła wydobywa się głos niezbyt głośny - pojawia się tylko podczas jazdy , niezależnie od tego czy pedałuje czy nie - ( powtarza się często podczas jazdy i trwa 1-2 sek ) nie wiem czy to istotne ale pierwszy raz pojawił się na zakręcie i wtedy był wyraźniejszy .

Z przody mam zamontowane tarczówki , są dobrze ustawiane i nie ocierają o klocki . Drugą przyczyną może byc piasta , ale ta chodzi bez oporów.

Nie wiem czy to ma znaczenie - z lewej strony mocowanie amortyzator/koło jest bardziej przetarte od prawej .

2-Przednie Hamulce - Przy odkręceniu , przykręceniu koła i ustawieniu hamulca( tak żeby nie ocierał ) klamka staje się za każdym razem coraz bardziej miękka - za każdym razem muszę coraz bardziej dokręcac klamkę hamulca - z hamulca raczej nic nie wycieka bo dopóki nie odkręce przedniego koła wszystko jest okej . Teraz mam problem - hamulce są miękkie mimo że przykręciłem śrubkę prawie na maxa .

3- Szarpanie - podczas jazdy i podczas skręcania kierownicą pojawia się lekkie szarpanie - może macie pomyśł czym to może byc spowodowane (stery są dokręcone ) ?

Ostatnia rzeczą jest rama - kiedy spadł mi łańcuch , pod korbą pojawiło się zdarcie ramy -czy to normalne ?

Ogólnie rower spisuje się dobrze - oprócz tych problemów które mnie nurtują - może ktoś z was miał takie problemy?

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...

Czyli spadanie łańcucha jest spowodowane przez korbe?

A myślałem że najgorszą częścią jest suport :] Mój sie poddał po 1500 km. Poza tym denerwuje mnie tylna deorka. Na stojaku wszystko ładnie wrzuca, a pod obciążeniem jakby nie miała siły :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...