ahmedsaid Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Witam . Jakieś 10 dni temu kupiłem Kross Level A4 rocznik 2009 . Jako że jestem perfekcjonistą najpierw podziele się tymi złymi spostrzeżeniami . 1-Brzęęęęęk - z przedniego koła wydobywa się głos niezbyt głośny - pojawia się tylko podczas jazdy , niezależnie od tego czy pedałuje czy nie - ( powtarza się często podczas jazdy i trwa 1-2 sek ) nie wiem czy to istotne ale pierwszy raz pojawił się na zakręcie i wtedy był wyraźniejszy . Z przody mam zamontowane tarczówki , są dobrze ustawiane i nie ocierają o klocki . Drugą przyczyną może byc piasta , ale ta chodzi bez oporów. Nie wiem czy to ma znaczenie - z lewej strony mocowanie amortyzator/koło jest bardziej przetarte od prawej . 2-Przednie Hamulce - Przy odkręceniu , przykręceniu koła i ustawieniu hamulca( tak żeby nie ocierał ) klamka staje się za każdym razem coraz bardziej miękka - za każdym razem muszę coraz bardziej dokręcac klamkę hamulca - z hamulca raczej nic nie wycieka bo dopóki nie odkręce przedniego koła wszystko jest okej . Teraz mam problem - hamulce są miękkie mimo że przykręciłem śrubkę prawie na maxa . 3- Szarpanie - podczas jazdy i podczas skręcania kierownicą pojawia się lekkie szarpanie - może macie pomyśł czym to może byc spowodowane (stery są dokręcone ) ? Ostatnia rzeczą jest rama - kiedy spadł mi łańcuch , pod korbą pojawiło się zdarcie ramy -czy to normalne ? Ogólnie rower spisuje się dobrze - oprócz tych problemów które mnie nurtują - może ktoś z was miał takie problemy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ubotek Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 No, jak łańcuch spadnie, to zawsze mniej lub bardziej porysuje ramę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ahmedsaid Napisano 25 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Czy jeżeli odwróci się rower o 180' hamulce mogą się zapowietrzyc , bo takie mam wrażenie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemian Napisano 26 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 To jest raczej nie możliwe !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszekKR Napisano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Do zarysowań się przyzwyczajaj, bo korba w A4 to jest najgorsza część tego roweru!! Mi blaty po 1 sezonie poszły do wymiany (mam teraz XT'95) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morox Napisano 16 Września 2010 Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Czyli spadanie łańcucha jest spowodowane przez korbe? A myślałem że najgorszą częścią jest suport :] Mój sie poddał po 1500 km. Poza tym denerwuje mnie tylna deorka. Na stojaku wszystko ładnie wrzuca, a pod obciążeniem jakby nie miała siły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi