Woojt Napisano 24 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Witam, chcę nakręcić parę filmów z pozycji kierownicy. Co myślicie o tej malutkiej kamerce http://allegro.pl/item1159205314_mini_kamera_brelok_pilot_720x480_30ftp_promocja.html ? Tutaj jest link do filmu nagranego z tego małego sh*tu ;p Mam zamiar przymocować ten brelok za pomocą zwykłej taśmy izolacyjnej i dać między brelok a kierownicę coś miękkiego do amortyzacji. Według mnie jakość filmu z tego czegoś nie jest o wiele gorsza niż z mojej poczciwej cyfrówki, a znikoma waga i małe gabaryty są wspaniałą alternatywą na montowanie dużej cyfrówki i skazywanie ją na łatwą śmierć ;p Piszcie co o tym sądzicie, a może ktoś z tego już coś nagrał. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Jeżeli ten filmik naprawdę był kręcony tym breloczkiem, to jak na takie coś to według mnie super jakość. Małe gabaryty i taka jakość, fajna rzecz nawet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarolK Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Z mojego doświadczenia z fotografią moge przypuszczać że przy tak małym obiektywie z 30 klatek na sec. (Na filmie był środek dnia) gdy pojedziesz ciemnym lasem zrobi się 5 albo gorzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Wydaje mi się, że byle migotanie światła spowoduje jeden wielki szum. Miałem kiedyś dawno temu mini aparat cyfrowy 1,3 mpix i póki stał na statywie to było ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XxUzixX Napisano 26 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Jak masz więcej kasy to polecam od razu kupić tą Kamere . Świetna jakoś i w miare mała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woojt Napisano 20 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Jakiś czas temu kupiłem tego breloka, a oto film nagrany za jego pomocą: Ocena kamerki: + cena + gabaryty i waga + łatwość zainstalowania na rowerze (dosłownie około 50 cm taśmy izolacyjnej + kawałek ściereczki jako amortyzacja) - z powodu braku wyświetlacza trudno ustawić satysfakcjonujący ustawienie obiektywu - gdy się ściemni to nie ogarnie w terenie, a nawet w oświetlonym mieście Podsumowując, kamerka dobra dla początkujących, ja osobiście nie żałuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Link nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woojt Napisano 20 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trekker Napisano 3 Września 2010 Udostępnij Napisano 3 Września 2010 całkiem fajny wstęp i niezłe macie tam tereny, aż motywuje do wyjścia na dwa kółka ;P a powiedz mi, jak to zamontowałeś ? Bo widzę tam jakieś guziczki, więc lepcem to chyba kiepsko... No i jakiej pamięci używasz? Jakiejś karty micro SD czy jak ? ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woojt Napisano 11 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2010 @trekker: Dzięki. ;p Co do zamontowania to brelok obklejałem kawałkiem folii z siatki, lecz zostawiałem otwór na obiektyw (folia spożywcza też się nada), żeby nie był klejący od taśmy. Taśmą przyklejałem kawałek miękkiej złożonej ściereczki w ramach amortyzacji i na to przyklejałem brelok w ten sposób, aby nie zakleić klawiszy (jakby na ukos). Z taśmą starałem się nie przesadzać, bo brelok prawie nic nie waży i nawet szybkie zjazdy po korzeniach są dla niego bezpieczne. Używam karty MicroSD 2GB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZeroCool Napisano 11 Września 2010 Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Mam pytanie na ile starcza bateria i ile czasu filmu mieści się na karcie 2 Gb? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woojt Napisano 13 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Bateria starcza na 1h, a minuta filmu zajmuje ~80MB, więc na karcie 2gb ok. 25 min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trekker Napisano 20 Września 2010 Udostępnij Napisano 20 Września 2010 ok, przyjąłem do wiadomości całkiem sprytnie rozwiązane muszę przyznać, zwłaszcza ta amortyzacja ;p bateria tylko dosyć krótko trzyma, ale to chyba nie taki wielki problem, bo te zjazdy warte nagrywania za zwyczaj nie trwają zbyt długo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk595 Napisano 26 Września 2010 Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Chciałem spytać czy ogólnie jesteś zadowolony z zakupu kamery ?? Jak myślisz jak spisała by się na skuterze ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.