Skocz do zawartości

[nagrywanie] kamera brelok

Woojt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chcę nakręcić parę filmów z pozycji kierownicy. Co myślicie o tej malutkiej kamerce http://allegro.pl/item1159205314_mini_kamera_brelok_pilot_720x480_30ftp_promocja.html ? Tutaj jest link do filmu nagranego z tego małego sh*tu ;p

Mam zamiar przymocować ten brelok za pomocą zwykłej taśmy izolacyjnej i dać między brelok a kierownicę coś miękkiego do amortyzacji. Według mnie jakość filmu z tego czegoś nie jest o wiele gorsza niż z mojej poczciwej cyfrówki, a znikoma waga i małe gabaryty są wspaniałą alternatywą na montowanie dużej cyfrówki i skazywanie ją na łatwą śmierć ;p Piszcie co o tym sądzicie, a może ktoś z tego już coś nagrał. Pozdrawiam.

• 4 tygodnie później...

Jakiś czas temu kupiłem tego breloka, a oto film nagrany za jego pomocą:

Ocena kamerki:

+ cena

+ gabaryty i waga

+ łatwość zainstalowania na rowerze (dosłownie około 50 cm taśmy izolacyjnej + kawałek ściereczki jako amortyzacja)

- z powodu braku wyświetlacza trudno ustawić satysfakcjonujący ustawienie obiektywu

- gdy się ściemni to nie ogarnie w terenie, a nawet w oświetlonym mieście

Podsumowując, kamerka dobra dla początkujących, ja osobiście nie żałuję.

• 2 tygodnie później...

całkiem fajny wstęp :) i niezłe macie tam tereny, aż motywuje do wyjścia na dwa kółka ;P a powiedz mi, jak to zamontowałeś ? Bo widzę tam jakieś guziczki, więc lepcem to chyba kiepsko... No i jakiej pamięci używasz? Jakiejś karty micro SD czy jak ? ;p

@trekker: Dzięki. ;p Co do zamontowania to brelok obklejałem kawałkiem folii z siatki, lecz zostawiałem otwór na obiektyw (folia spożywcza też się nada), żeby nie był klejący od taśmy. Taśmą przyklejałem kawałek miękkiej złożonej ściereczki w ramach amortyzacji i na to przyklejałem brelok w ten sposób, aby nie zakleić klawiszy (jakby na ukos). Z taśmą starałem się nie przesadzać, bo brelok prawie nic nie waży i nawet szybkie zjazdy po korzeniach są dla niego bezpieczne. Używam karty MicroSD 2GB.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...