Skocz do zawartości

[Amortyzator przód] R7 w ramie SC Blur LT

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Kupiłem ramę Santa Cruz Blur LT (skok 140mm) i będę robił przeszczep części z hardtaila. Przedni amortyzator to Manitou R7 100mm. Do końca sezonu chcę/muszę jeździć w takiej konfiguracji i tutaj pytanie: czy to ma sens? :thumbsup:

Pozdrawiam

Napisano

Pytanie ma taki sens, że rama mogłaby poczekać na docelowy amortyzator z większym skokiem ale oczywiście rwę się do zmiany już teraz. Nie wiem po prostu jak zachowa się rama z amortyzatorem o mniejszym skoku niż polecany przez producenta - czy geometria ramy mocno się zmieni i jaki to będzie miało wpływ na jazdę.

Pozdrawiam

Napisano

Ciężko tu w ogóle mówić o geometrii jak producent wsadza do tego modelu od Floatów i RVL o skoku 150mm po ciężkie 36 i Lyric'i o skoku 160-170mm.

Rower będzie nerwowy, środek ciężkości przeniesie się bardzo do przodu, będziesz walił suportem i korbami o przeszkody, to chyba tyle.

Napisano

Ciężko tu w ogóle mówić o geometrii jak producent wsadza do tego modelu od Floatów i RVL o skoku 150mm po ciężkie 36 i Lyric'i o skoku 160-170mm.

Rower będzie nerwowy, środek ciężkości przeniesie się bardzo do przodu, będziesz walił suportem i korbami o przeszkody, to chyba tyle.

Dzięki za odpowiedź. Skombinowałem kasę i zamówiłem ostatecznie Talasa.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...