theli Napisano 24 Lipca 2010 Napisano 24 Lipca 2010 Witam! Kupiłem ramę Santa Cruz Blur LT (skok 140mm) i będę robił przeszczep części z hardtaila. Przedni amortyzator to Manitou R7 100mm. Do końca sezonu chcę/muszę jeździć w takiej konfiguracji i tutaj pytanie: czy to ma sens? Pozdrawiam
Schwefel Napisano 24 Lipca 2010 Napisano 24 Lipca 2010 Nie ma sensu ale skoro musisz jeździć to jaki ma sens to pytanie?
theli Napisano 24 Lipca 2010 Autor Napisano 24 Lipca 2010 Pytanie ma taki sens, że rama mogłaby poczekać na docelowy amortyzator z większym skokiem ale oczywiście rwę się do zmiany już teraz. Nie wiem po prostu jak zachowa się rama z amortyzatorem o mniejszym skoku niż polecany przez producenta - czy geometria ramy mocno się zmieni i jaki to będzie miało wpływ na jazdę. Pozdrawiam
Schwefel Napisano 24 Lipca 2010 Napisano 24 Lipca 2010 Ciężko tu w ogóle mówić o geometrii jak producent wsadza do tego modelu od Floatów i RVL o skoku 150mm po ciężkie 36 i Lyric'i o skoku 160-170mm. Rower będzie nerwowy, środek ciężkości przeniesie się bardzo do przodu, będziesz walił suportem i korbami o przeszkody, to chyba tyle.
theli Napisano 27 Lipca 2010 Autor Napisano 27 Lipca 2010 Ciężko tu w ogóle mówić o geometrii jak producent wsadza do tego modelu od Floatów i RVL o skoku 150mm po ciężkie 36 i Lyric'i o skoku 160-170mm. Rower będzie nerwowy, środek ciężkości przeniesie się bardzo do przodu, będziesz walił suportem i korbami o przeszkody, to chyba tyle. Dzięki za odpowiedź. Skombinowałem kasę i zamówiłem ostatecznie Talasa. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.