kubuka Napisano 24 Lipca 2010 Napisano 24 Lipca 2010 Posiadam w swoim rowerze w/w obręcze (na piaście Shimano FH-RM60), ale nic o nich nie wiem (trwałość, zastosowanie). Przeszukałem forum nic nie znalazłem. Przeszukałem wujka google też nic nie znalażłem Mogli byście mi pomóc?
Miecho87 Napisano 24 Lipca 2010 Napisano 24 Lipca 2010 Bo to OEMowe obręcze występujące najczęściej w rowerach Scotta. Ich kwestia była poruszana na pewno przynajmniej raz na forum, ale też nie mogę znaleźć. Zastosowanie mają takie jak inne ACE tyle, że cięższe, bo są szersze. Generalnie szeroko pojęte XC, maraton, i pewnie nie za ciężkie AM.
skuner Napisano 26 Lipca 2010 Napisano 26 Lipca 2010 Mam ACE 19 przełożone ze scotta. Sprawują się dobrze, jeżdżę na nich po lesie i po szosie. Ze względu na wzrost i budowę ciała ważę w okolicach setki. Tyle co mogę powiedzieć o ich wytrzymałości. Skoro masz szerszą wersję to możesz po niej spodziewać się większej wytrzymałości. Jak ważysz mniej to są one dla Ciebie "niezniszczalne" w jeździe (do MTB,krosu,szosy).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.