Schwefel Napisano 24 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 http://allegro.pl/it...wa_20_cali.html Waga 90 gram niższa, rozmiar ten sam a wykonanie znacznie lepsze niż Cube'a. Do tego mniej oklepana od Cube'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 25 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Żal dupe ściska, ból chwyta za serce http://light-bike.com/forum/viewtopic.php?t=4019 http://light-bike.com/forum/viewtopic.php?t=10993 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Przeczytaj to http://bikeboard.pl/index.php?d=sprzet&g=13&art=3900 .Jesli chodzi o wagę Merida raczej nie do pobicia . Nie zamierzam cię dołować ale trzeba było szukać info przed zakupem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ananiasz Napisano 26 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Też kupiłem Reactiona z tego samego "wypustu", tyle że oklepaną czarną anodę. Nie chcę Cię dołować, ale waga pokazała 1645... Zawsze możesz zdrapać lakier i waga spadnie :-)) Aaaa... a jak pisałś, że mogłeś kupić tańszego LTD, to niestety on waży ponad 1900 (i to w wersji Race/Team itd, a nie CC, który jest jeszcze cięższy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saovine Napisano 27 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Waga około 1700 gram wcale nie jest jakaś strasznie wysoka. Zresztą te 100 - 200 gram można uciąć na czym innym, a waga roweru nie jest najważniejsza tylko para w nogach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 27 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Zresztą te 100 - 200 gram można uciąć na czym innym, a waga roweru nie jest najważniejsza tylko para w nogach Tak można się pocieszać ale prawda jest taka, że w zasięgu był zauważalnie lżejszy XTC który jest jedną ze sztywniejszych ram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubuka Napisano 27 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Ale autor tematu nie chciał "oklepanego XTC", rozumiem go bo by miał wszytko to co inni (chodzi o rame). Ten Lapierre był ciekawy http://allegro.pl/item1162240247_specialized_s_works_ht_2009_jak_scott_trek.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xoar Napisano 27 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 a propos tego S-Worksa - nie wiem za bardzo jak sprawdzili, że tylko jedna warstwa kompozytu pękła - co do wagi ramy - 20" to jednak kawał metalu, biorac pod uwagę, że to jest te 6 cm więcej w podsiodłowej i po kilka w sumie na innych, to wychodzi ok. 100g więcej powiedzmy od 18", idąc tym tropem, okaże się, że Xs, czy S, co tam mają najmniejszego, jest super lekka - może zamień na 18"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubuka Napisano 27 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Fakt opisu nie czytałem, mój błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 27 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Nie powiem, że waga tej ramy to rewelacja, mój Felt RXC Scandiun waży 1361 gr. w rozmiarze 19.5" i jest duży - 620 mm horyzontalna długość górnej rury Centurion syna w rozm. 18" waży 1600 gr z wbitymi miskami sterów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
facam Napisano 28 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 witam napisz mi ile masz numerow pod rama?chodzi o to ze kupilem 2 dni temu rower cube attention 2010 na allegro i cos mi sie wydaje ze ktos mnie w ciula zrobil na aukcji takze nie zostala podana waga roweru.w czerwcu brat kupil cube aim 2010 i albo mam takie wrazenie albo wydaje sie lzejszy od attention na dodatek amortyzator zostal zamocowany tylem na przod(!)tak przyszedl. wiec ktos chyba puszcza lewe ramy? albo mi sie wydaje.napisz mi ile masz wybitych numerow pod rama? pod aim jest ich 5 , a pod attention tylko wybite 3 co wydaje mi sie dziwne bo powinno byc po tyle samo? to nie od dh_fun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 28 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 No cóż byłem dzisiaj w sklepie w Wawie nazwy może nie podam, ale byłem zainteresowany kupnem u nich Reactiona 20", tyle że mieli w kolorze Sid Blue. Poprosiłem, o zważenie ramy i cóż... Waga wisząca pokazała :wub:1,84kg wraz z nabitymi miskami sterów... Na PM dostałem informację, że wersja anodowana waży 1680g, ale to i tak coś za duża różnica w wadze... :/ No cóż, rama kloc, ale pokocham jak swoje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubuka Napisano 28 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 To zapewne przez ten kolor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 28 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Jak to mówią, miłość przyjdzie z czasem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.