Skocz do zawartości

[rower] kupno cross'a

Mateo89

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

przymierzam się do zakupu nowego roweru, gdyż moje stare biedaczysko już nie daje rady nawet na krótkich, kilkukilometrowych trasach, nie mówiąc o podjazdach. Chciałem się Was poradzić przed kupnem, Szczerze nie mam żadnych typów, nie jestem aż tak bardzo obeznany w temacie, ale trochę postów poczytałem i widzę, że w zakresie cenowym takim, jaki planuję przeznaczyć na kupno roweru, można dostać dobry sprzęt dla niezbyt wymagającego użytkownika. A więc tak: chciałbym zakupić rower typu cross, cena ok 2100,-pln (widełki powiedzmy 200-300 zł), z dobrym osprzętem (wiem ze w tej cenie pewnie bardzo dobrego się nie da). Których producentów polecacie, czego unikać, jak możecie, wklejcie linki do konkretnych modeli wartych uwagi. I mam pytanie typowo techniczne: czy w takim rowerze lepsze są hamulce tarczowe, czy na klocki. Oraz o co polecacie fabryczny rower rozbudować w przyszłości. Dziękuję za wszelką pomoc.

Napisano

jaki rozmiar ramy potrzebujesz? Obecnie można dostać fajne sprzęty na wyprzedażach , lecz z ograniczoną liczbą rozmiarów ramy......tu masz fajną propozycję z ramą 52cm

http://allegro.pl/item1145651478_merida_cross_500.html.

Parę dni temu byłem w podobnej sytuacji , dla siebie wybrałem Unibika Xenona za 2550zł ;) . Według mnie była to bardzo dobra oferta, dlatego skorzystałem.. Gdyby nie rozmiar ramy jaki potrzebowałem , czyli 19"...wybrałbym tą meridę ...

Napisano

ta meridka całkiem fajna jest, unibike'a już nie dostanę-czytałem posty na forum. Trochę szkoda, ale może jeszcze coś byście polecili. Posiadam u siebie katalogi kellys'a i author'a, ale nie wiem, czy warto inwestować w te rowery, konkretnie w modele Author Zenith lub Kellys Neos lub Axis. Jeśli jest coś lepszego, proszę o odpowiedź. Aha i małe pytanie - czy do powyższych rowerów (Merida Cross 500, Author Zenith i te dwa Kellys) można zamontować hamulce tarczowe? Jeśli można, podawajcie rowery, do których można takie zamontować, lub które posiadają w wyposażeniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...