Skocz do zawartości

[Rower] MTB XC do 3400zł - Pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

W najbliższych tygodniach zamierzam kupić nowy rower. Tak jak w temacie do kwoty 3400zł. Jest to całkowicie górna granica, której nie mogę przekroczyć. Najmniej chciałbym przeznaczyć 2500zł.

Szukam dobrego roweru klasy MTB XC, który wytrzyma trudy codziennego dojazdu na uczelnię...

Może zacznę od początku.

Jestem całkowicie zielony w tematyce technicznej dlatego zwracam się do Was z prośbą o pomoc przy zakupie. Nowego roweru szukam od tygodnia i sporo się nauczyłem przez ten czas.

Mam 22 lata 180cm. i 85kg. Od 10 lat aktywnie uprawiam różnego rodzaju sporty.

Do tej pory jeździłem na starej maszynie Gianta, która zrobiła już swoje i przeszła na zasłużoną emeryturę, gdyż koszty naprawy przewyższają wartość roweru.

Szukam roweru, który sprawdzi się w trudnym leśnym terenie, ale i nie będzie mu obca nawierzchnia asfaltowa i długie wycieczki.

Mieszkam w małej miejscowości na mazurach gdzie jest sporo leśnych wymagających nawierzchni oraz szutrów. Studiuję w Olsztynie i na uczelnię mam 5km. leśną drogą przy jeziorze, która jest urozmaicona od wymagających podjazdów po szybkie zjazdy. Starym rower niestety nie wytrzymał tej próby chociaż dzielnie spisywał się przez 3 lata.

Przeglądałem oferty producentów: Krossa, Scott, Kelly's , Gary Fischer. Skupiłem się głównie na tych producentach, gdyż wiele dobrego naczytałem się na różnych forach. Jak na razie moim uznaniem najbardziej cieszy się Kross Level A6 disc.

Proszę o pomoc przy wyborze konkretnego modelu, który posłuży mi na kilka długich lat oraz przy wyborze odpowiedniego rozmiaru.

Może uzyskam również podpowiedzieć kiedy warto zakupić ów rower czy teraz czy może wstrzymać się kilka tygodni i poczekać na koniec sezony czy ceny wtedy spadną?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...