MARRS7 Napisano 24 Lipca 2010 Napisano 24 Lipca 2010 Witam wszystkich. Jakiś czas temu kupiłem ramę cmp moto z damperem x-fusion. Rama ma regulowany skok, można ustawić 120mm,135mm lub 150mm. Sprzedawca twierdzi,że rama ma główkę 1 i 1\8 cala i wchodzą tam stery standardowe zintegrowane, jednak mam wątpliwości czy na pewno takie stery będą tam pasować, poza tym zmierzyłem główkę i wychodzi, że ma 1,5 cala. Chcę do niej kupić stery i wolę się upewnić. Ramę kupiłem, ponieważ chcę na niej złożyć rower do enduro (no i trochę slopestylu). Proszę was o pomoc w dobraniu komponentów: sterów amortyzatora przedniego- chciałbym, żeby miał regulowany skok, tak żeby fajnie wpasował się w ramę, dobrze by było gdyby był powietrzny. kół całego napędu (poza korbą) hamulców z tarczami Z góry dziękuję za pomoc. Jeśli wiece coś więcej o tej ramie np. jakiej maksymalnej wielkości tarczę hamulcową mogę tam dać to proszę napisać.
Patryke Napisano 24 Lipca 2010 Napisano 24 Lipca 2010 Jeśli podaje się 1 1/8" to ma się na myśli na jaką rurę sterową amora główka jest przystosowana, a nie sam jej rozmiar. Dlatego nie dziwie się, że wynik wyszedł Ci zawyżony Więc najlepiej zmierz rurę sterową od amora, ale na 99% jest to 1 1/8".
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.